Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Trabzon'da çeşitli meslek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Trabzon'da çeşitli meslek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan mesajında, 15 Temmuz'un İstiklal harbinden bu yana Türkiye'nin karşılaştığı en büyük tehlike olduğunu belirtti.

Türk halkının kahramanlık destanı gösterdiğini vurgulayan Gürdoğan, gazilere şükranlarını sunarak, şehitlere de Allah'tan rahmet diledi.

Gürdoğan, milletin devletin yanında olarak darbeye karşı dik ve kararlı bir tavır sergilediğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdığımız aşikardır. Bu nedenle, Gazi Meclisimizi dahi bombalamaya kadar ileri giden haince planlanmış menfur darbe girişimini büyük bir imanla ve inançla savuşturan aziz şehitlerimizin bu kahramanlığı önünde, seneyi devriyesini kutladığımız bu demokrasi bayramımız vesilesiyle saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimize, gazilerimize hainler karşısında sokaklara dökülen aziz Türk milletine şükranlarımızı sunuyoruz.15 Temmuz'da Türkiye, demokrasisinin hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu bütün dünyaya kanıtladı."

"15 Temmuz akşamı, şehitlerimizin hepimize yüklediği sorumluluk artmıştır"

Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aytaç Aydoğan, 15 Temmuz'un milletin vatanına sahip çıkışının destansı bir gösterge olduğunu belirtti.

Aydoğan, bir yıl içinde gelinen noktanın sevindirici olduğunu fakat rehavete kapılmamak gerektiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda ne kadar güçlü ve güzel olduğumuzun kanıtı yine 15 Temmuz'dur. Birlikteliğimiz bozulmadıkça ülkemiz üzerinde hesap yapanların hesapları boşa çıkacaktır. Toplumsal değerlere verilecek önem, liyakat vurgusuyla birlikte bir daha böyle oluşumlara izin vermeyecektir. İş dünyası tüm karışıklıklara rağmen son bir yılda önemli görevler üstlenmiştir. Bu iş adamlarımızın devletine duyduğu güvenin sonucudur."

"Milletin azim ve kararlılığını ülke olarak gösterdi"

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kara, 15 Temmuz darbe girişimini kınadı.

Esnaf ve sanatkarların, darbelere karşı dimdik ayakta olduğunu ve olmaya da devam edeceğini dile getiren Kara, "Hiçbir zaman Cumhuriyet ve rejim düşmanlarına bu mukaddes topraklarda devletimizi ele geçirme fırsat ve imkanı tanınmayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve her zaman milletimiz ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kara, mesajında şunlara dikkati çekti:

"Daha güçlü bir Türkiye ve devlet yapısı için kamu kurum ve kuruluşlarımızdan bunların yandaşları temizlenmiştir. Dimdik ayakta durabilmek, milletimizi ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarabilmek için rehavete kapılmadan çalışmalıyız. Hedeflerimize ulaşmak için birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek gayret ve çaba göstermeliyiz."

"Halkımızın birlik ve beraberlik sergilemesi önemlidir"

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez ise darbe girişimini önlerken şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Demokratik, laik ve hukuk devletini ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişiminden ulusça ders çıkartılması gerektiğini aktaran Suiçmez, şunları kaydetti:

"Ülkemizin üzerinde oynanmaya çalışılan oyunların farkına varmamız zorunludur. Hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını gözeterek sorumluların en kısa sürede cezalandırılması, devlet idaresinde hiçbir zümreye, cemaate, kuruma ayrıcalık sağlanmaması, liyakat ilkesinin tavizsiz uygulanması gerekmektedir. Ülkemizin içinden geçtiği sürecin hızlı bir şekilde bitirilmesi ve olağan döneme geçilmesi demokrasi için zorunluluktur. Bu zor sürecin atlatılmasında halkımızın birlik ve beraberlik sergilemesi önemlidir."

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Karadeniz Metin Kara Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title