Haberler

15 Aylık Elifnaz, 10 Yaşındaki Bir Çocuk Kilosunda

İzmirR'de 15 aylık Elif Naz Akkıran, kiloları nedeniyle hastanelik oldu.

İzmir'de 15 aylık Elif Naz Akkıran, kiloları nedeniyle hastanelik oldu. 10 yaşındaki bir çocuk kilosuna sahip olan minik Elif Naz, akciğerlerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle de hastanelerden çıkmazken, aşırı kilolarının nedeni henüz belirlenemedi. Elif Naz'a büyükler gibi diyete başlanırken, anneanne Nimet Çeliker, ''Sıralamaya çalışırken başlayan öksürük yürümesine engel oluyor, çok üzülüyoruz' dedi.

Ev hanımı Sıdıka Akkıran (36) ile baharatçılık yapan Ercan Akkıran'ın (37) iki çocuğunun küçüğü olan Elif Naz, nedeni belirlenemeyen nefes darlığı ve yaşıtlarına fark atan kiloları yüzünden bir kez daha hastanelik oldu. 1.5 ay önce bronşiyolit (solunum yollarının en küçük dalları olan bronşiyollerin (bronşçuk) enfeksiyon nedeniyle daralması sonucu oluşur) nedeniyle tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'ne bir kez daha yatırılan ve 9 gündür tedavisi süren minik kızın kilaları daha 15 aylıkken başına dert oldu. Torunun başından ayrılmayan anneanne Nimet Çeliker, Elif Naz'ın çok iştahlı, çok yiyen bir çocuk olmadığını, kilolarının ve solunum sıkıntısının nedenlerinin hastanelerden çıkmamalarına karşın bulunamadığını söyledi. Çeliker minik torunu ile ilgili şu bilgileri verdi:

''Elif Naz'ın kilo almasından dolayı, akciğerlerinde problemler olmuş. Nefes darlığı var, morarıyor, dudakları, bacakları morarıyor, geceleri uyuyamıyor. 15 aylık 28 kilo geliyor. Hastaneye çok sık yatıyoruz. 3 kez İstanbul'daki hastanelere götürüldü. Hiç yemek yemiyor. Çok iştahlı bir çocuk değil. Geceleri sadece 1.5 litre sütü var. Yaşıtları kadar yemiyor. Daha önce de bu hastanede yattık. Zaten bir haftalıktan bu yana hastanelerdeyiz, şimdi de yatıyoruz ve ne zaman çıkacağımızı bilemiyoruz. Akciğer filmi çekildi, tetkikleri yapıldı, henüz bir şey belirlenmedi. Diyet verildi, Elif Naz'ın kahvaltısı bir yumurta, küçük parça peynir, bir dilim kepek ekmeği, ara öğünde meyve suyu yasak, elma önerildi. ancak Ama Elif yiyemediği için elma veremiyoruz. Öğleyin bir kase bir dilim ekmekle çorbası var. Yine ara öğünde elması var, yerine muz yediriyoruz. Akşama yine çorba ve tek köfte. Bu diyeti uygulamaya çalışıyoruz.'

Anneanne Çeliker, Elif Naz'ın pekçok yaşıtının yürüdüğünü belirtirken, ''Elif Naz, yürüyemiyor. Tam niyetleniyor çocuğum, tutunup sıralamaya başlıyor öksürüğü başlayınca bırakıyor. 12 yaşında ağabeyi var, herhangi bir sağılk sorunu yok. Elif Naz'ın kilolarına ve nefes darlığına yol açan nedenlerin belirlenmesi, tedavisinin başlayıp sağlığına kavuşması tek dileğimiz' dedi.

Öte yandan DEÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Metin Manisalı, Elif Naz'ın sağlık durumuyla ilgili şunları söyledi:''Elif Naz bir buçuk ay önce bronşiyolit atağı geçirerek hastanemizde tedavi gördü. Akciğerleri aspre edildiğinde fındık, fıstık çıkarılmış. Kilodan bağımsız şekilde yine bronşiyolit şikayetiyle hastanemize yatan Elif Naz tedavisini aldı, taburcu olmak üzere. Bilgisayarlı tomografi çekildi, önemli herhangi bir neden bulunamadı. Yaşıtlarından çok fazla kilolu. Hormonal tetkikleri sürüyor. Karaciğerde bir enzim yapımıyla ilgili sorun olabilir. Çocuğun şişmanlığının nereye bağlı olduğu araştırılıyor. Diyet önerildi. Hormonal tetkiklerin sonucuna göre tedavide başka yönlendirmeler yapma şansımız olacak.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title