Haberler

Zonguldak: Zkü Ereğli Eğitim Fakültesi'ndeki Öğrenci Kavgasının Ardından

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (Zkü) Ereğli Eğitim Fakültesi'nde Karşıt Görüşlü Öğrenciler Arasındaki Kavgadan Sonra Gözaltına Alınan 4 Öğrenci, 'Bildiri Dağıtmak ve Yasadışı Örgüt Üyesi Olmak' Suçlarından Adliyeye Sevk Edildi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki kavgadan sonra gözaltına alınan 4 öğrenci, 'Bildiri dağıtmak ve yasadışı örgüt üyesi olmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi'nde önceki akşam çıkan kavganın ardından kaçan öğrenciler yakalandı. Okul içerisinde Özgür Gündem isimli gazete ile İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) bildirisini dağıtan öğrenciler, broşürü almayan bir öğrenciye omuz attıktan sonra tartışmaya başladı. Öğrenciler, kantin dışarısına çağırdıkları öğrenci N.A'nın üzerine sıcak çay döktü. Öğrenci grubu, daha sonra R.K. (18), N.A. (22) ve H.Ç. (18) isimli üç öğrenciyi darp ederek kaçtı. Olaydan sonra isimleri tespit edilen 1'i kız toplam 4 öğrencinin kaldığı evlere yapılan baskında, bölücü terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posterleriyle örgütün faaliyetlerinin anlatıldığı CD, kaset, dergi ve döner bıçağı ele geçirildi. Ayrıca bu 4 öğrencinin de terör örgütü PKK örgütüne bağlı olduğu iddia edilen Yurtsever Özgürlük Gençlik Kolları örgütünü ilçede kurmaya çalıştıkları iddia edildi.

ZKÜ Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi ve öğrencilerin lideri olduğu belirlenen A.B. ile 3. sınıf öğrencileri E.E.T, A.A. ve S.K, emniyette ifadelerinin alınmasının ardından 'Bildiri dağıtmak ve örgüt kurmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

İnsan Hakları Derneği Ereğli Şubesi yöneticileriyse, öğrencileri savunmak için avukat tutarken, zanlıların adliyedeki sorguları devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title