Haberler

Zihinsel Özürlülerden Ankara'da Dostluk ve Dayanışma Gecesi

Ankara'nın Çankaya ilçesinde yapıldı.

Zihinsel Özürlüler Federasyonunun düzenlediği, "Dayanışma ve Dostluk Gecesi"

Ankara'nın Çankaya ilçesinde yapıldı.

Zonguldak ve Devrekli konuklarında yoğun bir ilgi gösterdiği geceye eski Devlet Bakanı Hasan Gemici, Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, 22 Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci,

GMİS Başkanı Eyüp Alabaş, Zonguldak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Devrek ADD Başkanı Murat Altunok ile Türkiye'nin dört bir tarafından gelen engelli ve özürlüler dernek başkan ve yöneticileriyle engelli ve özürlü çocukların aileleri katıldı.

Organize edilen gecede davetlilere hitap Devrekli Zihinsel Özürlüler Federasyonu Başkanı Aynur Dankaz şunları söyledi:

"Yaklaşık 6 aydan bu yana genel başkanlık onurunu verdiğiniz bu güzide kurumu yaşatmaya ve daha ileriye taşımaya yönelik hedeflerimizi gerçekleştirmek için ben ve yönetim kurulum elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Bu çalışmalar tabi ki zihinsel engelli çocuklarımızın gençlerimizin ve dolayısıyla biz ailelerin sorunlarına kalıcı çözümler bulma ve hak mücadelesini sürdürmeye yönelik olacaktır.

Bu emekleri siz sevgili derneklerimizle ve sorunlarımızın muhatapları ile dayanışarak sürdürmek en büyük dileğimizdir. Giderek artan üye sayımızla ülkemizde zihinsel engellilerin sorunlarına yönelik kurulmuş en önemli sivil toplum örgütü olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ise, "Bu gecenin bütün engelliler dünyasına iyilikler getirmesini dilerken, engellilik sorununun evrensel bir olgudur kimin ne zaman ne olacağı belli değildir. Engelli sorunu toplumların sorunu ve sorumluluğudur.

Bir düşünür" uzaklık mesafesi ne Çin'dedir ne Hindistan'dadır uzaklık mesafesi beyinler arasındaki mesafededir" Siz eğer beyinler arasındaki mesafeyi aşarsanız zihinleri değiştirseniz engellileri sorunlarını çözmüş olursunuz bizim asıl meselemiz zihinleri açmaktır değerli dostlarım" dedi.

Konuşmaların ardından Dawn Sendromlu Ozan Ulusoy şiir okurken,

ses sanatçısı Sibel'in söylediği birbirinden güzel şarkıları eşliğinde dernek yöneticileri, özürlü ve engelli aileler çocuklarıyla birlikte eğlenmenin tadını çıkardı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Türkiye Çankaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title