Haberler

Zeytinyağları Satışa Çıkıyor

Güncelleme:

Şehir Başkenti Seferihisar'da, yerel üreticiye verdiği destekle dikkat çeken Belediye Başkanı Tunç Soyer şimdi de zeytin üreticisi için önemli bir adım attı.

Belediye, kurduğu zeytinyağı fabrikasında, üreticiye daha çok kazandıracak bir uygulama ile özel fabrikaların verdiği payı iki katına çıkarttı. Ayrıca 500 yaş üzerindeki zeytin ağaçlarını tespit ederek, bu ağaçların zeytinlerini diğerlerinden ayırarak toplamaya başladı. Bu "ölümsüz" ağaçlardan sıkılan zeytinyağları, düzenlenecek müzayede ile satılacak.

Bütünşehir Yasası'yla birlikte kapatılan köylerden belediyeye devredilen malların içerisinde yer alan ve uzun yıllardır kapalı olan Beyler Köyü Zeytinyağı Fabrikası, Seferihisar Belediyesi tarafından yenilenerek tekrar kullanıma açıldı. Fabrikanın açılışı 10 Aralık Terra Madde (Toprak Ana) Günü'nde köylüler ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Programa Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Beyler Mahallesi Muhtarı Özgür Tekelioğlu, TEMA Seferihisar Şubesi Başkanı Züle Efecan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte ilçe genelinde Seferihisar tarihine şahitlik etmiş yaklaşık 1000 yıllık zeytin ağaçlarından toplanan zeytinler katılımcılarla birlikte toplandı. İşlenmeye başlayan zeytinlerden çıkacak zeytinyağları, önümüzdeki günlerde Belediye tarafından yapılacak müzayede ile satışa çıkarılacak.

KANUNİ, SIĞACIK KALESİNİ YAPMAMIŞ, FATİH İSTANBUL'U FETHETMEMİŞKEN BU AĞAÇLAR VARDI

Etkinliğe katılarak 800 yaşında bir ağaçtan zeytin toplayan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; "Bu ağaçlar zeytin vermeye başladığında henüz Kanuni, Sığacık Kalesi'ni yapmamış, Fatih, İstanbul'u fethetmemişti. Tarihi bir ağacın zeytinini topluyoruz. İlçemizde bu yaşlarda birçok ağaç tespit ettik. Bu ağaçların zeytinlerini ayrıca sıkacağız ve paketlediğimiz kutularda açık arttırmayla satacağız" dedi.

İNSAN DOĞANIN BİR PARÇASI

Toprak Ana Günü'yle ilgili de açıklamalar yapan Başkan Soyer;"Bugün Toprak Ana gününü kutluyoruz. Yine bugün aynı zamanda insan hakları günü. İnsan da doğanın bir parçası. Bu iki anlamlı gün buluşmuş bir araya gelmiş. Bu buluşmayı kutlamak için, bugün çocuklarımız ile beraber toprağa dokunuyoruz, toprakta vakit geçiriyoruz ve zeytin topluyoruz. Çocuklar da doğayla buluşmanın, meyvelerini toplamanın keyfini yaşıyorlar. Daha çok çocuğumuzun, doğa ile daha çok vakit geçirmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

FABRİKANIN KOMİSYONUNU %15'DEN 8'E DÜŞÜRDÜK

Zeytinyağı fabrikasını hayata geçirdikleri için de çok mutlu olduğunu söyleyen Başkan Soyer; "Atıl durumda bulunan fabrikamızı yenileyerek hayata geçirdik. Yine burada üreticilerimize fayda sağlayacak bir adım atmaya çalıştık. Normalde zeytin üreticisi fabrikaya zeytinini teslim ettiğinde %15'ini işletme alır geri kalan yağı üreticiye verir. Biz burada yaptığımız alımlarda %8'ini alıp %92'sini üreticimize bırakıyoruz. Bu uygulama, diğer fabrikalara da örnek oldu, onlar da bizim uyguladığımız modele yaklaştıkça, bütün ilçedeki üreticinin gelirini arttıracak bir sonuç ortaya çıkarmış olacağız.

Bin yıllık ağaçlardan sıkılan zeytinyağlarının satışıyla ilgili yapılacak müzayedenin tarihi önümüzdeki günlerde Seferihisar Belediyesi tarafından açıklanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Seferihisar Davut Tunç Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title