Haberler

''Felaket Dualarına Rağmen İşler Çok İyi Gidiyor''

Güncelleme:

Bakanı Zeybekci, "Türkiye'de olumsuzluk dualarına rağmen, felaket dualarına, felaket temennilerine rağmen Türkiye'de işler çok iyi gidiyor." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, " Türkiye'de olumsuzluk dualarına rağmen, felaket dualarına rağmen, felaket temennilerine rağmen Türkiye'de işler çok iyi gidiyor" dedi.

Bayramyeri'ndeki tarihi Kapalı Çarşı'da belediyenin restore ederek "Çayhane" adını verdiği ve çay ocağı olarak kullanılacak binanın açılışında yaptığı konuşmada, Denizli'nin kalbi, geleneksel ticaret merkezi olan bu bölgeleri kaybetmemek adına şehrin planlamasını, otogarı buna göre yaptıklarını, müzeyi bunu için kent merkezine yapmayı kararlaştırdıklarını belirtti.

Devletin bazı kademelerinin hala Denizli Müzesi'ni, Pamukkale'ye veya şehir dışında başka bir yerine yapma düşüncesi içerisinde olduğunu ifade eden Zeybekci, "Biz ısrarla Denizli Müzesi'nin şehrin en göbeğinde olmasını istiyoruz. Maalesef bizim bu hayallerimizi anlamayanlar hala başka şeylerin derdinde, başka popülizm derdinde. Tarihle alakası olmayan, tarihle alıp vereceği hiçbir şeyi olmayan, hiçbir değeri olmayan bazı şeyleri maalesef Denizlinin önüne perde olarak koymaya kalkıyorlar. Aynı şahıslar 800 yıllık Denizli Ulu Cami yıkılırken gıkları dahi çıkmayan insanlardır. 2003 yılında yıkıldı, 20, 30 yıl önce de değil. Denizli Ulu Cami yıkıldı bir gecede, birkaç gün sonra da minaresi yıkıldı. Buna tek bir sözleri çıkmadı. Hala beklerim ben onları 10 yıldan, 11 yıldan beri, Allah rızası için bir yerde bir söz ederler mi diye. Hala bir tek cümleleri yoktur. İnşallah o Ulu Cami'yi de yerinde abat etmek de Denizli Belediyesi'nin görevidir. Üzerine de o 800 yıllık kitabesiyle beraber" diye konuştu.

Yaptıkları hizmetlere bazılarını hayalinin erişemediğini dile getiren Zeybekci, sadece ve sadece hizmet ettiklerini, bundan sonra da sadece sadece hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Kent merkezine yapılacak müze ile ziyaretçiyi Kapalı Çarşı'ya çekmek istediklerini vurgulayan Zeybekci, müze ile ilgili önemli mesafeler kat ettiklerini, belki bu yıl bitmeden inşaatına başlayacaklarını bildirdi.

- "Türkiye bir daha IMF memurlarıyla yönetilmeyecek"

"Ne yaparlarsa yapsınlar, bu memleketin iyi olacağını" vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Ne derlerse desinler, bu memlekette onların dedikleri, onların istedikleri, hayal ettikleri krizler olmayacak. Ekonomik kriz bu memlekete bir daha gelmeyecek bundan emin olun. Türkiye'de ocak 2014 rakamları, 2013 ocak ayına göre sanayi üretiminin cirosu yüzde 22,8 artmış. İhracatımız yüzde 10 artıyor, kapasite kullanımı yüzde 8 artıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Allah'ın izniyle bu ülke 2023 hedeflerine doğru gidecek. Bütün dertleri, bütün karın ağrıları 'gitmesin, olmasın.' Bu ülkede faizler yine yüzde 7 bin olsun, yine bir gecede bu ülke yarı yarıya fakirleşsin, yine bu ülkede iki günde Türkiye'nin bankaları yerle bir olsun, yine esnaf kredi alamasın. Alışveriş dursun, fabrikalar kapansın, insanlar işe gidemesin, yine bunu hayal ediyorlar, yine bu hayallerin peşindeler. Ama Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye bir daha IMF memurlarıyla yönetilmeyecek. Türkiye'de bir daha Dünya Bankası'nın gönderdiği olağanüstü hal valileri gibi gelen ithal devlet bakanları gelmeyecek. O hayalleri artık kurmasınlar. Ve bu millet bir daha 1960, 1971, 1980, 28 Şubat gibi melanetlerle muhatap olmayacak. Aşımız, işimiz artacak, Denizli'de ihracat artıyor, üretim artıyor, istihdam artıyor, yatırım artıyor ve insanların refahı arttıkça tüketim artıyor, bütün Türkiye böyle. İnşallah 2014'ü rekorlarla kapatacağız."

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da konuşmasında, Kaleiçi'nin 800 yıldan beri Denizli'nin ticaret merkezi olduğunu belirterek, "Buradaki ticaretle, alışverişle buraya ayrı güzellikler kattı. O atalarımızın değerini yaşatabilmek, onları sürdürebilmek, gelecek nesillere aktarabilmek adına bizlerin de üzerine düşen çok önemli görevler var. Bizler bu değerlere sımsıkı sahip çıkmalıyız. Bunları daha güzel hale getirip gelecek nesillere aktarmaız lazım. Onun için burada bir örnek ortaya konmaya çalışıldı. Ve güzel de oldu. Tabii ki bunun hayalini kuran sayın bakanımız belediye başkanı iken buraya defalarca geldi gitti, bu güzelliğin ortaya çıkması için büyük gayret sarf etti" dedi.

- "Türkiye inşallah bu yılı olumlu olarak kapatacak"

Zeybekci, açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine 2014 Ocak ayı Türkiye sanayi sektörü cirosunun sevindirici bir rakam olduğuna işaret eden Zeybekci, şunları söyledi:

"2013 yılı ocak ayı ile 2014 ocak ayını kıyasladığımızda yüzde 22 oranında arttı. Kapasite kullanım oranları Türkiye'de hakikaten ocak ve şubat ayında bütün dünyanın dikkatini çekecek şekilde çok önemli artışlar kaydedildi. Toplamda ihracatımızda iki ayın ortalaması olarak aldığımızda yüzde 7'nin üzerinde bir artış var. Diğer güzel bir haber mart ayımız da çok güzel gidiyor ihracat anlamında. Bütün bunlar şu demek, Türkiye ihracata dayalı, bütün dünyanın her yerine çok fazla mal satarak çok fazla sattığı bu malı üreterek daha fazla üretimle, çok daha fazla üretim için daha çok istihdamla, daha çok istihdam ve yatırım ve daha fazla refah kalkınmasıyla ve daha çok istihdam ve refahla daha fazla tüketim ve piyasanın canlanmasıyla ve milli bir büyümeyle inşallah Türkiye 2014'ü kapatacak. Ve orta vadeli hedeflerimiz de şu andaki olumsuz olan birçok şeyin tam tersine Türkiye inşallah bu yılı olumlu olarak kapatacak. Bunlar hakikaten çok sevindirici şeyler. Türkiye'de olumsuzluk dualarına rağmen, felaket dualarına rağmen, felaket temennilerine rağmen Türkiye'de işler çok iyi gidiyor. Bunun için çok sevinçliyiz."

Açılış törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve diğer ilgililer katıldı. Açılıştan önce Kapalı Çarşı'da esnafı ziyaret eden Zeybekci, "kadim dostlarım" dediği esnafla sohbet etti, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Programında yer alan Acıpayam'daki "Türkiye'nin Gelecek Vizyonunda Hayvancılık Paneli"ne katılımını iptal eden Bakan Zeybekci, Kapalı Çarşı'daki ziyaretin ardından Organize Sanayi Bölgesindeki Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi biriminin açılışına geçti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Denizli Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title