Haberler

Yunanistan'da Yeni Sosyal Güvenlik Yasasına Tepkiler

Görüntü Dökümü : Pire Limanı'na demirleyen gemilerden detaylar Çalışma Bakanlığı önünde toplanan çiftçilerden detaylar Çiftçilerin vatandaşlara meyve dağıtımından detaylar Yunanistan'da yeni sosyal güvenlik yasasına tepkiler Denizciler 48 saatlik grev başlattı Gümülcine'de çiftçiler polisle çatıştı Çiftçiler yol kapatma eylemine hazırlanıyor Yunanistan'da, denizciler ve liman çalışanları hükümetin sosyal güvenlik koşullarına getirmek istediği değişiklikleri protesto için 48 saatlik grev başlattı.

Görüntü Dökümü :

Pire Limanı'na demirleyen gemilerden detaylar

Çalışma Bakanlığı önünde toplanan çiftçilerden detaylar

Çiftçilerin vatandaşlara meyve dağıtımından detaylar Yunanistan'da yeni sosyal güvenlik yasasına tepkiler

Denizciler 48 saatlik grev başlattı

Gümülcine'de çiftçiler polisle çatıştı

Çiftçiler yol kapatma eylemine hazırlanıyor

Yunanistan'da, denizciler ve liman çalışanları hükümetin sosyal güvenlik koşullarına getirmek istediği değişiklikleri protesto için 48 saatlik grev başlattı.

Yunanistan Denizciler Federasyonu'nun (PNO) kararıyla saat 06.00'da başlayan grev nedeniyle tüm gemiler limanlarda bağlı kalırken, ana karayla adalar arasındaki gemi bağlantısının kesildiği bildirildi.

Pire limanında toplanan denizciler, hükümetin hazırladığı yeni sosyal güvenlik yasa tasarısını protesto etti. Denizciler daha sonra Çalışma Bakanlığının önüne kadar yürüdü.

PNO'dan yapılan açıklamada, ilgili yasanın iptal edilmemesi durumunda denizcilerin eylemlerini sürdüreceği belirtildi.

Öte yandan, Gümülcine kentinde, hükümetin reformlar kapsamında tarım sektörüne getirdiği ek vergileri ve yeni sosyal güvenlik yasasını protesto eden çiftçiler polisle çatıştı.

Tarım, Kalkınma ve Gıda Bakanı Vangelis Apostolu'nun, Gümülcine'de, Rodop İl Yönetimi Binası'nda yerel yöneticilerle görüşmesi sırasında binayı traktörleriyle kuşatan çiftçiler kapıları kırarak içeri girdi. Polis, göstericileri durdurmak için göz yaşartıcı gaz kullanırken çiftçiler havai fişek, taş ve yumurta fırlatarak karşılık verdi. Yaşanan arbedenin ardından, Rodop İl Yönetimi binası önünde toplanan ve Apostolu'nun dışarı çıkmasına izin vermeyen çiftçiler bekleyişlerini sürdürüyor.

Atina'da da Çalışma Bakanlığı önünde gösteri yapmak isteyen çiftçilerle polis arasında gerginlik yaşandı. Bakanlık önünde stant kurarak vatandaşlara meyve ve sebze dağıtan göstericilere polis müdahale etti. Göstericilerle polis arasında yaşanan gerginliğin ardından çiftçiler eylemlerine devam etti.

Bu arada, Naksos Adası'nda protesto eylemi düzenleyen göstericilerin Naksos limanını işgal ettiği, ülkenin birçok yerinde traktörleriyle toplanan çiftçilerin şehirlerarası bazı yolları kapatma eylemi hazırlığı yaptığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, çiftçi sendikaları temsilcilerinin oluşturduğu Yunanistan Çiftçi Koordinasyonu Heyeti'nin kararıyla harekete geçen çiftçilerin öğlen saatlerinden itibaren Larisa, Yanya ve Selanik bölgelerindeki otoyolları kapatacağı belirtildi.

Diğer yandan, Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE), yeni sosyal güvenlik yasasını protesto amacıyla 4 Şubat'ta 24 saatlik genel grev kararı aldı. Yapılan açıklamada, ilgili yasanın ülkedeki tüm çalışanları olumsuz etkilediği belirtilerek serbest meslek çalışanlarına da greve katılmaları çağrısında bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

pire limanı Yunanistan Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title