Haberler

Yılın Keçisi; 'Levent Kırca'

Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 'Yılın Keçisi' ödülüne bu yıl ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca seçildi.

Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 'Yılın Keçisi' ödülüne bu yıl ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca seçildi.

Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali Komisyonu, ülkemizin yetiştirdiği dürüst, cesur, Atatürk ilkelerine bağlı, cumhuriyetin değerlerini savunan, sözünün arkasında duran kişi ve kurumlara verdiği "Yılın Keçisi" ödülünü bu yıl "İnadına sanat, inadına tiyatro" diyen büyük tiyatro sanatçısı Levent Kırca'ya verilmesini kararlaştırdı. Yılın keçisi ödülü açıklamasını Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz yaptı.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, "Olacak O Kadar adlı programı ile 21 yıl inatla halkı eğiten, programının televizyondan kaldırılmasına rağmen tiyatroların özelleştirilmesinin gündemde olduğu bu günlerde de Anadolu'yu karış karış gezerek, halkı tiyatro ile buluşturduğu ve demokrasi kültürünü yerleştirmeye inatla devam ettiği için yılın keçisi ödülünü almayı hak etmiştir. Levent Kırca 21 Haziran'da bizimle beraber olacak. Yılın keçisi ödülünü kendisine o gün sunacağız" dedi.

Bu yıl ilk kez internet kanadı ile alınan öneriler doğrultusunda Denizli-Çameli'nde yaşayan 3 telli saz üstadı Hayri Dev'in yılın müzik adamı seçildiğini açıklayan Başkan Yılmaz, "UNESCO'nun 'Yaşayan Kültür Mirasları' listesinde ilk sıralarda yer alan ve tüm dünyanın tanıdığı Hayri Dev 70 yaşının üzerinde olmasına rağmen geleneksel kültürümüzü yaşatması ve dünyaya tanıtması açısından yılın müzik adamı olarak seçilmiştir. Bu ödülleri 21 Haziran Perşembe günü Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali ilk akşamında sunacağız" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Keramettin Yılmaz Levent Kırca Ölüdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title