Haberler

Yaşayan Çınar Duygulandırdı

Milas'ta söyleşi etkinliğiyle öğrencilerle buluşan 87 yaşındaki Devlet Sanatçısı Nazmi Yükselen, söyleşiye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.
Milas Doktor Sebahattin Akyüz Anadolu Öğretmen Lisesi, 'Ustaya Yaşarken Saygı' etkinliği...

Milas'ta söyleşi etkinliğiyle öğrencilerle buluşan 87 yaşındaki Devlet Sanatçısı Nazmi Yükselen, söyleşiye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Milas Doktor Sebahattin Akyüz Anadolu Öğretmen Lisesi, 'Ustaya Yaşarken Saygı' etkinliği kapsamında devlet sanatçısı unvanına sahip Milaslı Nazmi Yükselen'i konuk etti. Karaova Düğünü, Bodrum Hakimi, Şu Milas'ın İçinde, Cavır Hasan'ın Yolları ve Hayıtlı türkülerini kendine has üslubuyla seslendirerek yöresellikten çıkıp ulusal çapta tanınan sanatçı, Milas'a ve aşklarına dair anıları paylaşırken duygu dolu anlar yaşandı. Öğrencilerden bazıları duygu dolu yaşlı sanatçıyı gözyaşları içinde dinledi.

Ormancı türküsünün bestecisi Yükselen, etkinlikte müzik yaşamına ilişkin bir konuşma yaptı. Milaslı olduğunu ve bunu her yerde söylemekten gurur duyduğunu ifade eden Sanatçı Yükselen; "1948 yılında İstanbul Radyosu'nun açtığı sınavı kazanarak, "Halk Türküleri" sanatçısı oldum. Daha sonra Ankara Radyosu'na geçtim ve Muzaffer Sarısözen'in yönettiği "Yurttan Sesler Korosu"nda "Misafir Sanatçı" olarak çalıştım. Sayısız sahne çalışmalarım da oldu. 1958-1962 yılları arasında İzmir Radyosu'nda çalıştım. 1974 yılında büyük özlemini duyduğum, hasretini çektiğim memleketim olan Milas'a geldim. Bunun dışında müzik hayatım boyunca 42 adet plak doldurdum. Üç filmin dublaj müziğini yaptım. 1992 yılında Kültür bakanlığı sanatçısı oldum." diye konuştu. Hayatının anlatıldığı kitabın basımı konusunda kendisine yardımcı olan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'a ve evinin olduğu caddeye sanatçının isminin verilmesini sağlayan dönemin Milas Belediye Başkanı Ali Doğan Serçek'e çok teşekkür eden sanatçı, söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtladı. Konuşmanın ardından okulun müzik öğretmeni Yunus Altun'un yönetimindeki orkestra eşliğinde Ormancı Türküsü ve Şu Milas'ın içinde isimli türküleri söyleyen sanatçı, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Söyleşi sonunda hayatının anlatıldığı kitabı imzalayan usta sanatçıya okul müdürü Aynur Buran tarafından onur şilti verildi.

Öğrencilerin sanata karşı duyarlılığını ve sanat bilgilerini arttırmak için 'Ustalara Yaşarken Saygı' isimli bir etkinlik dizisi başlattıklarını belirten Milas Doktor Sebahattin Akyüz Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Aynur Buran; "Öğrencilerimizin kendi yöresinin öz kültürünü, değerlerini öğrenmesini istedik ve bu nedenle bir kültür-sanat etkinliği, söyleşisi başlattık. İlk konuğumuzda devlet sanatçısı unvanına sahip Milaslı Sanatçı Nazmi Yükselen oldu. Bu tarz etkinliklerle popüler kültürün olumsuz etkilerini yöresel kültürü ön plana çıkarak bertaraf etmeyi amaçlıyoruz. Söyleşide öğrencilerimizin gözyaşları içinde sanatçıyı dinlemesi, sanatçıya büyük ilgi göstermesi etkinliğimizin amacına ulaştığını gösteriyor. Bir sonraki söyleşi etkinliğimizde de Milaslı Sanatçı Makbule Kaya'yı misafir etmeyi düşünüyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bodrum Milas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title