Haberler

Vali Çakacak Kamu Görevlileri ve Vatandaşlar ile Bayramlaştı

Kurban Bayramı’nın birinci günü olması münasebetiyle Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Kurban Bayramı'nın birinci günü olması münasebetiyle Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşma töreninde Vali Çakacak'a, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, daire amirleri ile il ve ilçe protokolü eşlik etti. Önce kamu görevlileri ile bayramlaşan Çakaca, daha sonra basın mensupları ile bayramlaştı.

Bayramlaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Vali Çakacak, Kurban Bayramı vesilesiyle ildeki kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaştıklarını ifade ederek, "Öncelikle tabi milletçe huzur ve güven içerisinde bir Kurban Bayramı'na erişmenin, Kurban Bayramı'nı kutlamanın huzur ve mutluluğu yaşıyoruz. Mersinli hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Bayramlar bizim inançımızda, kültürümüzde, toplulumuzda ayrı bir öneme sahiptir. Bayramlar dostluktur, kardeşliktir, paylaşmadır, yardımlaşmadır, hoşgörüdür. Bizler bayramlarda millet olarak yardımlaşmanın, dostluğun kardeşliğin, barışın, hoşgörünün en güzel örneklerini gösteririz" diye konuştu.

"BAYRAMLARDA ORTAYA ÇIKAN GÜZELLİKLERİ BİR YILA YAYALIM"

Dini bayramların bir zenginlik olduğunu vurgulayan Çakacak, "Kurbanlar kesilerek dini vecibeler yerine getiriliyor ama bayram vesilesiyle büyüklerimiz, hastalarımız, şehit ailelerimiz, engellilerimiz ziyaret ediliyor. Küçüklerimize hediyeler verilerek sevindiriliyor. Bunlarda kültürümüzün bize vermiş olduğu güzellikler, zenginliklerdir. Bayram ortamında yakaladığımız bu sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve barış ortamını biz istiyoruz ki sadece bayramlarda yaşamayalım. Ülke olarak millet olarak bir yıla yayalım. Bayramlarda yaşadığımız bu güzellikleri bu hoş görüyü, sevgiyi, kardeşliği biz bir yıl boyunca birbirimize gösterirsek hem kardeşliğimizin, dostluğumuzun pekişmesine sebep olur hem toplumsal barışa en büyük katkıyı yapmış oluruz. Bayramlarda çıkan güzellikleri sadece biz birbirimize göstermeyelim. İşte Kurban Bayramı diyoruz, bütün İslam aleminde kutlanıyor. Biz istiyoruz ki ülkemizde nasıl böyle güzelliklerle kutlanıyorsa tüm İslam aleminde de aynı güzellikte, aynı barış ortamında kutlansın. Komşu ülkelerimiz bakıyoruz işte, üzülüyoruz, içimiz yanıyor. Biz milletimizin büyüklüğü olarak oradan gelen insanlara elimizi, gönlümüzü, kapımızı, soframızı açıyoruz. Hele bayramın bu birleştirici özelliği dolayısıyla herkese kapımızı, gönlümüzü, soframızı açmamız lazım. Bayramlar vesilesiyle sahip olduğumuz bu güzelliklerin bir sene boyunca devam etmesini temenni ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak Kurban Bayramı Vahap Seçer Yerel Haberler

title