Haberler

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, İzmir ve Manisa'da protesto edildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, İzmir ve Manisa'da protesto edildi.

Sosyal medya üzerinde haberleşerek Konak Meydanı'ndaki İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan grup, ellerinde Özgecan'ın fotoğrafları, meşaleler ve çeşitli pankartlarla, slogan atarak eski Sümerbank binasının önünde yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması metnini okuyan Birleşik Kamu-İş Sendikası İzmir Temsilcisi Lütfi Değirmenci, kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesinin yolunun eğitimden geçtiğine işaret ederek, "Çağdaş ve bilimsel bir eğitim sistemiyle cahilliği ortadan kaldıralım. Yeni Özgecanlar bu tür cinayetlere kurban gitmesin. Bu ayıbı hep birlikte üstlenelim ve kurtulmak için hep birlikte mücadele edelim" dedi.

Manisa'da oturma eylemi yapıldı

Manisa'nın Salihli ilçesinde bir grup, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen grup, slogan attıktan sonra oturma eylemi yaptı.

Burada basın açıklaması yapan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Hülya Sönmez, faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Denizli'de Özgecan'ın için dua edildi

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Fatiha okundu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, toplantıda yaptığı konuşmada, Mersin'de 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ı vahşice öldürenlerin hayvanlardan daha aşağılık kişiler olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Denizli Tarsus Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title