Haberler

Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Araştırmaları Kongresi"

KOÜ İletişim Fakültesi ve Florida Uluslararası Üniversitesi Gazetecilik ve Kitle İletişimi Okulu işbirliğinde bu yıl ilki düzenlenen kongre başladı KOÜ Rektörü Prof. Dr. Komsuoğlu: "Türk üniversitelerinin hızla, özellikle sosyal bilimlerde yüksek lisans ve doktora sayılarını arttırması gerekiyor.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi ve Florida Uluslararası Üniversitesi Gazetecilik ve Kitle İletişimi Okulu işbirliğinde düzenlenen "I. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Araştırmaları Kongresi" başladı.

KOÜ Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, katılımcılara üniversite hakkında bilgi verdi.

KOÜ'de 70 bin 256 öğrencinin eğitime devam ettiğini anlatan Komsuoğlu, öğrenci sayısına göre 5'inci olduklarını söyledi.

Komsuoğlu, Türkiye'deki liselerden her sene 850 bin öğrencinin mezun olduğuna dikkati çekerek, "12 yıllık eğitime geçtiğimizi için otomatik olarak bu bir milyonun üzerine geçecek. Yüksek öğrenim artık önemli bir noktaya geldi, 1980'li yıllarda yüzde 6'larda gözükürken, 2013'de yüzde 74.6'ya geldi. Yüksek öğrenim hızla büyüyor. Bu büyümeyi engelleyemeyeceğimize göre, üniversitelerimizde kaliteyi arttırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'de öğretim üyesi açığı olduğunu dile getiren Komsuoğlu, üniversitelerde 5,5 milyon öğrencinin okuduğunu söyledi.

Komsuoğlu, bu öğrencilere 133 bin öğretim üyesinin eğitim verdiğini belirterek, bu rakamın düşük olduğunu ve hızla öğretim üyesi yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Öğrencilerin yüksek lisans ve doktora yapılmasının önemine değinen Komsuoğlu, şöyle konuştu:

"Türk üniversitelerinin hızla, özellikle sosyal bilimlerde yüksek lisans ve doktora sayılarını arttırması gerekiyor. Doktorada son derece düşüğüz. Türk üniversitelerinden senede yaklaşık 4 bin 500 doktora öğrencisi mezun oluyor. Almanya'ya baktığımızda sanıyorum bu rakam yaklaşık 25 bin, Fransa öyle, ABD'de 61 bin, Rusya'da 27 bin doktora öğrencisi mezun oluyor. O halde KOÜ'nün ve Türk yüksek öğreniminin hedefleri arasında eğitimde kalite ve öğretim üyesi yetiştirmeyi birinci plana almalıyız. ikinci olarak uluslararasına kapılarımızı açmalıyız. 3.sü de dünyanın en büyük 15. ekonomisiyiz, Avrupa'daki işgücünde en büyük 6. ekonomiyiz, çalışan ve çalışan bir ülkeyiz. Son 10 yılda olağanüstü gelişmelere sahip olduk. Ama bunları sosyal ve insanları daha refaha götürecek değerlerle yükseltmeyiz. Bu da üniversitelerin görevleri arasında yer alıyor."

"Kongrede 163 araştırmacı bildirisini sunacak"

KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver de kongrenin amacının farklı ülkelerde ve Türkiye'deki üniversitelerde, iletişim bilimi ve medya araştırma alanlarında gerçekleştirilen bilimsel çalışma sonuçlarının ortaya konulması olduğunu söyledi.

Kongrede ortak çalışmalar çerçevesinde 163 araştırmacının bildirisini sunacağını ifade eden Alver, kongrenin 25 oturumda gerçekleştirileceğini kaydetti.

Alver, katılımcı 44 üniversitenin 13'ünün dünyanın çeşitli ülkelerinden geldiğini dile getirerek, kongre süresince yararlı bilgilerin paylaşılacağını belirtti.

Konuşmaların ardından KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Swiss German Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Martin Löffelholz'a plaket verdi. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Kocaeli Üniversitesi Türkiye Florida Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title