Haberler

Tunceli'de Köy Sakinlerinden Protesto

Merkeze bağlı Kanoğlu ve Yolkonak köyü sakinleri, sularının kullanım hakkının İl Genel Meclisinde oy çokluğuyla alınan kararla bir müteahhide verilmesini protesto etti.

Tunceli merkeze bağlı Kanoğlu ve Yolkonak köyü sakinleri, sularının kullanım hakkının İl Genel Meclisinde oy çokluğuyla alınan kararla bir müteahhide verilmesini protesto etti.

İl merkezindeki Sanat Sokağı'nda toplanan vatandaşlar, buradan Okullar Caddesi üzerinde bulunan CHP Tunceli İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü.

CHP İl Başkanlığının kapısının önüne siyah çelenk bırakan köylerin sakinleri, Yolkonak köyü sınırları içerisinde bulunan Değirmendere su kaynağının kullanım hakkının İl Genel Meclisinde diğer siyasi partilerin itirazına rağmen 9 CHP'li İl Genel Meclis Üyesi'nin onayıyla bir müteahhide verilmesini protesto etti.

Köylüler adına konuşan Beser Polat, söz konusu müteahhidin Değirmendere kaynağının yeterli içme suyu bulunan Kopuzlar köyü Hozan mezrasına götürülmesini talep ettiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Talep hiçbir ilana çıkmadan, taraflar bilgilendirilmeden 3 kez İl Özel İdaresi karar organı İl Genel Meclisinin gündemine getirilmiştir. Konu, yerel seçimlerden önceki meclis tarafından görüşülmüş, Sayın Valimiz alınan kararı 2 kez yeniden görüşülmek üzere iade etmiştir. Sayın Valimiz tarafından iade edilen karar, 3. kez İl Genel Meclisinin gündemine alınmış, meclis kararı Sayın Valimiz tarafından hukuka aykırı görülerek 3. kez iade edilmiştir. Konu, Sayın Valimizin tayininin çıkması fırsat bilinerek 4. kez meclis gündemine alınmıştır. AK Parti, BDP, HDP ve TKP'li 7 İl Genel Meclisi üyesinin komisyona havale edilmesini önermesi ve gerekli incelemenin yapılmasındaki ısrarlı çabalarına karşı, kararın CHP'li 9 İl Genel Meclisi üyesinin oy çoğunluğuyla oldu bittiye getirilerek alındığı görülmüştür."

Polat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen yıl milletvekilleriyle köylerini ziyaret ettiğini belirterek, "Konuyu kendilerine ilettik. Kendisi, kamu menfaati dururken kişiye suyun verilmesinin doğru olmadığını belirtmiş olmasına rağmen CHP İl Genel Meclisi üyelerinin oylarıyla alınan bu kararı kınıyor, kararın komisyona havale edilmesinde ısrar eden AK Parti, BDP, HDP ve TKP'li İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Eyleme katılanlar, açıklamanın ardından dağıldı.

"İmzaları geri çekmeye çalışıyoruz"

CHP İl Başkanı Kemal Bozkurt ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu konunun 2 yıldır devam ettiğini ifade ederek, "İsmi geçen müteahhitle köy muhtarı ve ihtiyar heyeti arasında bazı görüşmeler olmuş. Bizim arkadaşlarımız da bizlere danışmadan böyle bir karara imza atmışlar. Şu anda görüşmelerimiz devam ediyor. İmzaları geri çekmeye çalışıyoruz ancak burada ne partimizin ne de İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızın kasıtlı yaptığı bir şey yoktur. Bazı kesimlerce bu olay partimize mal edilmeye çalışılıyor" diye konuştu. - Tunceli

Kaynak: AA / Yerel

Değirmendere Ak Parti Yolkonak Tunceli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title