Haberler

Tarsus'a Turizm Gezisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Kocapınar, Mersin'in Tarsus İlçesinde İncelemelerde Bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Kocapınar, Mersin'in Tarsus ilçesinde incelemelerde bulundu.

2008 yılının St. Paul Yılı olarak ilan edilmesinden sonra Tarsus'a çok sayıda turistin geleceğini belirten Kocapınar, gezi sırasında yaptığı açıklamada, St.Paul Yılı nedeniyle Tarsus'ta çalışmaları yerinde görmek ve yapılacak olan çalışmalar hakkında da istişarede bulunmak üzere Tarsus'a geldiğini vurguladı. Kocapınar, Tarsus'u St.Paul Yılına en iyi şekilde hazırlamak istediklerinin de altını çizdi.

Kocapınar ve beraberindekiler daha sonra Tarsus Müzesi, St.Paul Kuyusu ve çevresi, Danyal Peygamberin kabrinin bulunduğu Makam Cami, Kırkkaşık Bedesteni ve St.Paul Kilisesi'nde incelemelerde bulundu.

Kocapınar'ın gezisine Adana Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürü İsmail Salman, Adana Röleye ve Anıtlar Müdürü Ali Şadi Ünsal da eşlik etti.

(EY-YK-Y) 24.02.2008 17:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title