Haberler

Simav Nüfusta Kan Kaybediyor

Kütahya'nın ikinci büyük ilçesi Simav nüfus itibariyle kan kaybetmeye devam ediyor.

Kütahya'nın ikinci büyük ilçesi Simav nüfus itibariyle kan kaybetmeye devam ediyor. Nüfusun her yıl giderek düşmeye devam ettiği ilçenin kan kaybetmesi hem vatandaşları hem de yöneticileri gelecek açısından endişelendiriyor.

2007'de köyleriyle birlikte 75 bin 290 nüfusa sahip ilçede nüfus 2012'de 8 bin 374 kişi azalarak 66 bin 916 kişiye düştü.

2011'de 24 bin 186 olan ilçe merkezinin nüfusu 2012'de 680 kişi azalarak 23 bin 506'ya geriledi.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan son üç dört yılda üç büyük deprem geçirmelerine rağmen gerçekleştirdikleri kalıcı yatırımlar sayesinde en az nüfus kaybının 680 kişiyle ilçe merkezinde gerçekleştiğini, kısıtlı imkanlara rağmen yaşanabilir bir Simav hedefine ulaşmak için çaba sarf ettiklerini bildirdi.

Simav'ın köyleri arasında en hızlı nüfus eksilmesi Kiçir köyünde yaşandı. 2011'de 306 kişinin yaşadığı Kiçir köyünde 2012'de 41 kişi başka yerlere göç edince nüfusu 319'a düştü. 35 kişilik nüfusu ile Taşlık Simav'ın en küçük köy unvanına sahip oldu.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal ilçenin nüfus itibariyle giderek küçülmesinin ekonomik sebeplerden kaynaklandığını bildirdi. Genç nüfusun çalışmak maksadıyla büyük şehirlere göç ettiğini ifade eden Kaymakam Ünal, köylerde sadece yaşlıların kaldığını kaydetti.

Son dört yılda gerçekleşen üç büyük depreme rağmen ilçede devletin eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye pek çok konuda çeşitli yatırımlar gerçekleştirdiğini ve ilçenin çehresinin değiştiğine vurgu yapan Kaymakam Ünal, "Ancak ilçe genelinde nüfus giderek düşmeye devam ediyor. Bu düşmenin depreme bağımlı olduğunu sanmıyorum. Genç nüfus çalışmak üzere büyük şehirlere göç ediyor. Köyler yaşlılara kaldı. Göçün tersine döndürülmesi için daha çok çaba sarf etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kasım Karahan Yüksel Ünal Kütahya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title