Haberler

Selimiye Camisi Avlusunda Sergi

Selimiye Camisi avlusunda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında sergi açıldı.

Selimiye Camisi avlusunda, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında sergi açıldı.

Edirne Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu'nda eğitim gören kadınların Edirnekari, deri işleme, iğne oyası, ebru, yağlı boya, ipek kozası ve ahşap boyama ürünleri, cuma namazı sonrasında ziyarete açıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası kapsamında bu sergiyi hazırlayanlara teşekkür etti.

Şahin, şöyle devam etti:

"Serginin Selimiye'nin avlusunda, revaklarında açılması çok doğru olan bir şey. Ben önümüzdeki günlerde buraya iki musalla taşı da düşünüyorum. Bu revakları kullanmak lazım. Müftülüğün müsaadesiyle burada açılır. Sergilerin burada açılması çok doğru ve doğal olan bir etkinliktir."

Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Recep Kozan da İslam dininin incelik dini olduğunu söyledi. Sanat ürünlerinin Selimiye Camisi'nin bahçesinde sergilenmesinin sanata bakış açısını olumlu yönde etkilediğini aktaran Kozan, emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergiye, turistler de ilgi gösterdi.

Kaynak: AA / Yerel

Kozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title