Haberler

Şekilcilik, Çağımızın En Büyük Hastalıklarından Biri

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi, Çerkezköy Belediyesi'nin ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansta İlahiyatçı Döngeloğlu, Peygamberimizin hayatından kesitler sundu.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi, Çerkezköy Belediyesi'nin ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansta İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Peygamber Efendimizin örnek hayatından kesitler sundu.

Anfi Tiyatro'nda başlayan konferansı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca ile Abdurrahman Çiçek, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda Çerkezköylü dinledi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının hem Kur'an, hem de Peygamber ayı olduğunu söyleyen Ömer Döngeloğlu "Ramazan ayı bize peygamber efendimizi getirdi. İnsanlık peygamberimizi ramazan ayında tanıdı" dedi.

"O RAHMET VE ŞEVKAT PEYGAMBERİYDİ"

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) rahmet ve şefkat peygamberi olduğunu söyleyen Döngeloğlu "O, sadece kendisini sevenlere değil tüm canlılara karşı merhametliydi. Kimsenin kalbini kırmaz, kimseye kötü söz söylemezdi. O, güzel huyluydu" diye konuştu.

Peygamber efendimizin hiç kimseyi şekline göre değerlendirmediğini ifade eden Döngeloğlu, günümüzde ise, şekilciliğin üst seviyelere ulaştığını kaydetti. 'Peygamber efendimiz fıtratı bozulmamış bir peygamberdi. Bugünkü anlatımla anasından doğduğu gibi biriydi' diyerek sözlerini sürdüren Ömer Döngeloğlu sözü küçük yaşta verilen Kur'an eğitimine getirdi. Bbırakın çocuk kendisi seçsin, yönlendirme yapmayalım' eleştirisini eleştiren Döngeloğlu "hangi çocuk kendisine göre karar veriyor. Her öğrenci okulda kendine yüklenen bilgiler doğrultusunda karar veriyor. Sen ne veriyorsan onu seçiyor" şeklinde konuştu.

Burma'da Müslümanların katledilmesi konusuna da değinen Döngeloğlu "Burma'da çocuk, anne demeden sırf Müslüman oldukları için yüzlerce Müslüman cayır cayır yakılıyor. Müslümanlar buna karşı ellerinden ne geliyorsa yapmalıdır. Bizler bir vücudun organları gibiydik, ancak bu şekilde kalmayı başaramadık " ifadelerini kullandı.

Ömer Döngeloğlu'nun konferansı tamamlamasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem kısa bir konuşma yaptı. Çerkezköy Belediyesi olarak ramazan etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyen Ali Ertem "Bu programların ilkini bu akşam gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde Dursun Ali Erzincanlı ile Doç. Dr. Mustafa Karataş da Anfi Tiyatro'da sizlerin karşısına çıkacak" dedi.

Başkan Ertem, 3 Ağustos'ta bir alışveriş merkezi'nin bahçesinde düzenleyecekleri programdan da bahsederek "Bosna Hersek Fatih Sultan Mehmet Korosu'nu Çerkezköy'e getireceğiz. Çok farklı bir program olacak" diye konuştu.

Ali Ertem'in konuşmasını tamamlamasının ardından Grup Hanedan sahne aldı. Yaklaşık 1 saat boyunca Grup Haneden söyledikleri ilahi ve kasidelerle Çerkezköylüler'e unutulmaz anlar yaşattı.

25.07.2012 10: 07: 04

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Döngeloğlu Çerkezköy Ali Ertem Tekirdağ Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title