Haberler

Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş'un Adını Taşıyan Köprülü Kavşağı Başbakan Erdoğan Açacak

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Mevkiindeki 21 Ekim 2007'de Meydana Gelen Hain Saldırıda Şehit Düşen Asteğmen Mehmet Bozkuş'un Adını Taşıyan Köprülü Kavşağın Açılışını Başbakan Recep Tayip Erdoğan Yapacak. Belediye Başkanı Mesut Apaydın Konuyla İlgili Olarak Vatanı Uğruna Canlarını Feda Eden Uşaklı Şehitlerinin İsimlerini Ölümsüzleştirdiklerini Söyledi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkiindeki 21 Ekim 2007'de meydana gelen hain saldırıda şehit düşen Asteğmen Mehmet Bozkuş'un adını taşıyan köprülü kavşağın açılışını Başbakan Recep Tayip Erdoğan yapacak. Belediye Başkanı Mesut Apaydın konuyla ilgili olarak vatanı uğruna canlarını feda eden Uşaklı şehitlerinin isimlerini ölümsüzleştirdiklerini söyledi.

Uşak Belediyesi tarafından 55 günde tamamlanan ve Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş'un adını taşıyan Dört yoldaki köprülü kavşağın açılışının Başbakan Erdoğan Yapacak. Yaklaşık 4 milyon YTL'ye mal olan köprülü kavşağa Uşaklıların isteği üzerine şehit Asteğmen'in adı verilmişti. Geçtiğimiz günlerde Belediye köprülü kavşağa Mehmet Bozkuş'un adını taşıyan tabelayı astı. Başkan Apaydın Uşaklı tüm şehitlerin isimlerini sokaklara verdiklerini belirterek, "İlimizde vatanı uğruna canlarını seve seve veren şehitlerimizin isimlerini ölümsüzleştirmek için çeşitli sokak ve caddelere veriyoruz. Son olarak Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca köyü yakınlarında teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Asteğmen Mehmet Bozkuş'un ismini Belediye Meclisimizin aldığı karar ile Dörtyol mevkiine yaptığımız köprülü kavşağa verdik. Ayrıca kavşak içersine şehidimizin öz geçmişinin yer alacağı bir anıt yapacağız. Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş Köprülü Kavşağı 7 Mart tarihinde ilimizi ziyaret edecek olan Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından resmen hizmete açılacak. 55 gün gibi rekor günde bitirdiğimiz bu köprüye, kendisi ile gurur duyduğumuz şehidimizin ismini vermek bizim görevimizdi, bunu yerine getirdiğimiz için mutluyum" dedi. Cumhuriyet şehitlerini de unutmadıklarını belirten Başkan Apaydın, "Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş Köprülü Kavşak'ın tam karşısında bulunan Milli Egemenlik Parkı içersine şehitlik anıtı yapacağız. Anıtın projesi tamamlandı. Metraj çalışmalarından sonra inşaatına başlayacağız. 2008 yılı içersinde de tamamlayacağız.Yapılması planlanan şehitlikte 1.80 boyunda bir Mehmetçik heykeli ve bunun sağlı sollu iki yanında Cumhuriyet döneminde Uşaktan çıkan şehitlerimizin isimlerinin yazacağı kaideler bulunmaktadır. Sütunlarla sonlanan bu kaidenin boyu 290 cm olup beyaz mermerle kaplanacaktır. Arka fondaki kaidenin yüksekliği ise 360 cm olup koyu gri granitle kaplanacaktır. Görüntüsü ve ihtişamı ile şehitlerimize yakışır bir anıt olacak" diye konuştu.

(KY-YK) 03.03.2008 14:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

title