Haberler

Saruhanlı'da Biber Üreticilerinin Dolandırıldığı İddiası

Biber Sattıkları Komisyoncudan 5 Aydan Bu Yana Paralarını Alamadıklarını İddia Eden Biber Üreticisi, Söz Konusu Komisyoncu Hakkında Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na Suç Duyurusunda Bulundu

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Heybeli köyünde, biber sattıkları komisyoncudan 5 aydan bu yana paralarını alamadıklarını iddia eden 32 biber üreticisi, söz konusu komisyoncu hakkında Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Saruhanlı'nın Heybeli köyünde ikamet eden 32 biber üreticisi, 5 ay önce biber sattıkları K.A isimli komisyoncudan paralarını alamadıklarını iddia ederek söz konusu kişi hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Adliye binasının çıkışında gazetecilere açıklama yapan biber üreticileri, paralarını ödemeyen komisyoncudan 100 bin liranın üzerinde alacaklarının olduğunu ileri sürdüler.

Biber üreticileri adına açıklama yapan Mustafa Uslu, şunları kaydetti:

'Ramazan bayramı öncesi köyümüze gelen Alibeylili komisyoncu, bu yörede bazı firmalar adına biber satın aldığını, alacağı biberlerin parasını da en geç iki gün içinde ödeyeceğini beyan etti. Biz de bu kişiye güvenerek ürünlerimizi sattık. Ancak bu kişi aradan aylar geçmesine rağmen paralarımızı ödemedi. Kendisine defalarca kez ulaşmaya çalıştık ama ulaşamadık. Telefonlarını dahi kapattı. Kendisine ulaşan bazı arkadaşlarımıza parayı ödeyeceğini ifade etmiş, fakat şu ana kadar kimseye ödeme yapmamış. Bizleri kandırarak, sanki hiç ürün almamış gibi davranmasından son derece rahatsızız.'

Heybelili biber üreticisi İbrahim Eryılmaz ise, Savcılığa suç duyurusunda bulundukları ifade ederek, çok mağdur durumda olduklarını söyledi.

(KÖK-SY-MHD) - MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title