Haberler

Sarayönü'nde Okullarda Diş Sağlığı Taraması

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sarayönü Devlet Hastanesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile İlköğretim Okullarında Diş Sağlığı Taraması Başlatıldı

Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sarayönü Devlet Hastanesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilköğretim okullarında diş sağlığı taraması başlatıldı.

Sarayönü Devlet Hastanesi tarafından görevlendirilen Diş Hekimleri Ergun Dilek ve Emine Muzaç Özalp haftada bir gün belirlenen program doğrultusunda okullara giderek öğrencilerin diş sağlığını kontrol edecek.

25 Kasım Perşembe günü başlayan diş taramasında ilk olarak Kadıoğlu beldesi ve Boyalı köyünde bulunan okullardaki 256 öğrenci kontrolden geçirildi.

Önümüzdeki hafta Perşembe günü Çeşmelisebil, Özkent ve Kuyulusebil köylerine gidecek olan ekip, 27 Ocak 2011'de çalışmalarını tamamlayacak.

Okullarda yapılan kontrollerde öğrencilerin Çürük, kayıp ve dolgulu diş sayıları belirlenirken, Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan diş fırçası ve macunu öğrencilere hediye edilip, diş fırçalama teknikleri hakkında bilgi veriliyor.

Sarayönü SYDV Müdürü Ahmet Turan, yaptığı açıklamada, vakıf mütevelli heyetinin almış olduğu karar doğrultusunda ilköğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin ağız ve diş sağlığı yönünden taramasının yapılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Turan, öğrencilere ağız ve diş sağlığının öneminin kazandırılmasının amaçlandığını vurgulayarak, bu tip kontrollerle çocuklara küçük yaşta diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

(AT-RIF-MRS-MHD) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title