Haberler

Şanlıurfa'da "Yanlış Algılar ve Doğru İslam" Sempozyumu

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kısa bir süre önce ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı halkımız doğru İslam konusunda bilinçlendirme amacıyla bir sempozyum düzenledi.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kısa bir süre önce ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı halkımız doğru İslam konusunda bilinçlendirme amacıyla bir sempozyum düzenledi.

GAPTEM Konferans salonunda başlayan Yanlış Algılar ve Doğru İslam Sempozyumuna Şanlıurfa Vali Vekili Ahmet Yıldız, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, rektör yardımcıları, belediye yetkilileri, fakültelerin dekanları, yurt içi ve yurt dışından gelen öğretim elemanları, Şanlıurfa halkı ve üniversite öğrencileri katıldı. Sempozyumun açılışı şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Açılış konuşması yapan İlahiyat Dekanı Prof. Dr. Murat Akgündüz, "Hepimiz üç buçuk ay önce İslamiyeti yanlış algılayan gurubun neler yaptığını bizzat müşahede ederek yaşadık. Biz de üniversite olarak halkımızı bu konularda uyarmak ve bilinçlendirme adına bu sempozyumu düzenliyoruz" dedi. İki gün devam edecek sempozyumun açılışında farklı fikir ve düşüncelerin yoğun olarak tartışılacağı bir ortamda İlahiyat Fakültesinden çok şey beklediklerini anlatan Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın ise "İlahiyat Fakültesi diğer fakültelere göre daha çok çalışmasını, bizi yönlendirmelerini istiyoruz. Üniversiteye ışık olmasını ve bu ışığı halkımıza yansıtmasını bekliyoruz. Biz doğru İslamiyeti anlatmaya çalışmalıyız. Ama daha önemlisi kendimizden başlayarak doğru İslamiyeti yaşayarak örnek olmalıyız" diye konuştu. Sempozyumun açılış programına katılan Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ise yaptığı konuşmada sempozyumun çok anlamlı olduğunu dile getirerek, "Tarih boyunca birçok tarikat ve cemaat çıkmıştır. Günümüzde coğrafyamızda ve bu zamanda böyle bir sempozyumun icra edilmesi çok anlamlı, ayrıca Şanlıurfa'da olmasında ayrı bir anlam katmaktadır. İslam ümmeti başında oynanmak istenen oyunların merkezi haline gelen coğrafyamızda oyunları inşallah birlik ve beraberliğimizle kenetlenerek bitireceğiz" ifadelerine yer verdi. Şanlıurfa Vali Vekili Ahmet Yıldız da, "Peygamber efendimizin yolunu izleyen yaşantısını örnek alan doğru insanlar elbette çok olmuştur. Bunlar Allah'ın dostu olarak etrafı aydınlattılar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz ise "Kur'an ve sünnet karşısında Müslümanların tutumu" adlı bir sunum gerçekleştirildi.

Sempozyum, verilen aranın ardında iki gün boyunca çeşitli oturumlarla devam edecek. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Harran Üniversitesi Halil Özcan Şanlıurfa Yerel Haberler

title