Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

"Milletimizin kaderiyle oynanmak isteniyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milletimizin kaderiyle oynanmak isteniyor. Daha önce başardıklarını, yeniden başarmak istiyorlar" dedi.

Müezzinoğlu, Tekirdağ'daki bir otelde Sağlık-Sen tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmada, yeni ufuklar peşinde koşacaklarını söyledi.

Sorumluluklarının, vatandaşa sundukları hizmetlerle sınırlı olmadığını ifade eden Müezzinoğlu, "Tabii ki bu ülkeye çok daha saygın, çok daha kaliteli, çok daha standardı yüksek hizmetler sunmak görevimiz ve bu millete olan borcumuz ama sağlık alanında da dünyaya örnek yeni yeni atılım, vizyonlar ve dünyanın tarihi geleceğinde sağlık alanında da tarihi imzaların atılacağı bir sürecin başlangıcındayız" diye konuştu.

Müezzinoğlu, "Bu vizyon ve misyonumuz devam ettiği sürece, önümüze hangi engel çıkarsa çıksın, bize kimler hangi tuzakları kurarsa kursun, hiç tereddüdünüz olmasın ki sağlık çalışanlarımızın da sağlıkta sorumluluk üstlenen arkadaşlarımızın da yöneticilerimizin de masanın etrafında oturan paydaşlar olarak, bu ülkenin sağlığı yarınlarda bugünden daha iyi olacaktır" ifadesini kullandı.

"Sağlık çalışanlarına itibar kazandırdık"

Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına itibar kazandırdıklarını belirterek, "Siz sağlık çalışanları, bugün, bu ülkede hangi eli sıkarsanız sıkın, hangi insanla iletişim kurarsanız kurun, hemşireyim demekten, ebeyim demekten ve hekimim demekten onur duyuyorsunuz. Bu tablo, 10 yıl öncesine bakıldığında çok farklıydı. Pratisyen hekimlerimiz, bugün aile hekimi olarak çalışıyor ve bundan da her fırsatta onur duyduklarını söylüyorlar" diye konuştu.

Milletin, kendilerini bugün oldukları onurlu ve gururlu noktaya getirdiğini belirten Müezzinoğlu, bu seviyenin daha da ileriye gideceğini ifade ederek, bu millete hizmet ederek onların dualarını alacaklarını kaydetti.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin yeni bir dönüşümün de altyapısını büyük oranda yaptığını belirterek, şunları söyledi:

"Şimdi önümüzdeki 5 yıl içerisinde tamamı nitelikli, son derece çağdaş, modern ve güvenli olan, tıbbi teknolojisiyle yalnız 77 milyon ülke insanına sağlık hizmeti veren değil, yakın coğrafyamızda da 1 milyar nüfusa Türk hekimleri ve sağlıkçıları, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı hizmet verecek. Türkiye böylece sağlık hizmetlerinde bu bölgenin merkezi olacak."

"Başarımızdan rahatsızlık duyan sendikalar var"

Müezzinoğlu, sağlık sektöründe elde ettikleri başarılardan rahatsızlık duyan sendikaların ve tabip odalarının olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim yaptığımız işlerden ve başarılarımızdan rahatsız olanlar, bu başarımızı kıskananlar var. Bu ülkenin saygın sağlık sektörüne yakışmayan, bundan rahatsız olan sendikalar, tabip odaları, tabipler birliği var. Türkiye Cumhuriyeti'nin, sağlıkta yakaladığı bu başarıya rağmen, 'Sağlık Bakanı'nın tıp bayramını kutlamıyorum' diyen odalar var ama ben onların da bu ülkenin hekimleri ve vatandaşları oldukları için tıp bayramlarını kutluyorum."

AK Parti iktidarının yapılan yıpratmalara rağmen ayakta olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, "Sarıkız, Ayışığı, Balyoz, 27 Nisan bildirisi, Danıştay hadisesi gibi bir sürü şey. Başarabildiler mi, başarabilecekler mi? Başaramayacaklar çünkü milletle beraber ve milletin değerleriyle beraber, milleti dert edinen bir siyasi anlayış var. Bu siyasi anlayışın lideri Recep Tayyip Erdoğan var" dedi.

Müezzinoğlu, milli geliri 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkartan bir siyasi iktidarın mensupları olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"2023'te 2 trilyon dolarlık bir hedefi olan bir siyasi iktidarın mensuplarıyız. Kanal İstanbul'u, Marmaray'ı konuşuyoruz. Marmaray'ın yanında, tüp geçitte lastikli araçların geçebileceği, 2015'te bitirmeyi hedeflediğimiz yeni tüneller kuruyoruz. Şehir hastaneleriyle 24 bin yatak kapasiteye yalnız tek kalemde, 9 milyar dolara imza atan bir Türkiye var. Avrupa ve dünyanın üçüncü büyük havaalanını İstanbul'a yapıyoruz ve burası dünyanın merkezi olacak. Bundan bazı ülkeler rahatsız ama ey CHP, ey bazı sendikalar, ey milliyetçiyim diyen bazı siyasi partiler, siz neden rahatsızsınız? Milletimizin kaderiyle oynanmak isteniyor. Daha önce başardıklarını, yeniden başarmak istiyorlar."

Müezzinoğlu, sağlık sektöründe yaşanan sorunları hep birlikte, dayanışma içerisinde çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Türk Halk Müziği sanatçısı Turgay Başyayla'nın konser verdiği etkinliğe, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de katıldı.

Müezzinoğlu, karayoluyla Tekirdağ'dan ayrıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Tekirdağ 14 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title