Haberler

PAÜ'de İşaret Diliyle Şiir Dinletisi

Güncelleme:

PAÜ Öğrenci Toplulukları arasında yer alan Şiir Topluluğu'nun düzenlediği şiir dinletisini, kalabalık bir seyirci topluluğu izlendi.

Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Toplulukları arasında yer alan "Şiir Topluluğu' tarafından düzenlenen şiir dinletisi, kalabalık bir seyirci topluluğu tarafından izlendi.

Danışmanlığını Öğretim Görevlisi Havva Ergür'ün yaptığı PAÜ Şiir Topluluğu, Kongre Kültür Merkezi'nde bir buçuk saat boyunca çok sayıda şairin şiirlerini yorumladı. Şiir dinletisinde bu yıl doğum,çocukluk,gençlik,yaşlılık ve ölüm, kompozisyon olarak şairlerin dilinden anlatıldı.

Şiirleri Eğitim Fakültesi'nin farklı bölümlerinden öğrencilerin yanında, Kamu Yönetimi, Hemşirelik, Matematik Öğretmenliği, Sanat Tarihi Bölümü, Mekatronik Mühendisliği ve Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümlerinden öğrenciler seslendirdi.

Nazım Hikmet'ten Necip Fazıl'a, Cahit Sıtkı Tarancı'dan Ziya Osman Saba'ya çok sayıda şiirin seslendirildiği şiir dinletisinde öğrenciler, Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ'ın da iki şiirini seslendirdiler.

Dinleti bu yıl ilk kez İşitme Engelliler için de İşaret Dili Tercümanları tarafından çevrildi. Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu'nun da katıldığı programda, Cansu Çayıroğlu ve Ufuk Çelebioğlu işaret dili çevirilerini yaptılar.

Müziklerini Öğretim Görevlisi Zuhal Feray Şenkibar'ın hazırladığı programda, perküsyonda Araştırma Görevlisi Serhat Süral vardı. Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan flüt, piyano, bağlama ve ney eşliğinde şiirler okundu, şarkılar söylendi. Bazen gülümseten, bazen ağlatan şiirler seyircilere insanoğlunun yaşadığı farklı duyguları yaşattı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Nas ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik'in de katıldığı etkinlik, 'Bir Başkadır Benim Memleketim' şarkısı hep birlikte söylenerek sona erdi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title