Haberler

Öztürk : "Her Suriyeli Türk Vatandaşı Olacak Değil"

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, “Her Suriyeli Türk vatandaşı olacak demek değil. Güvenlik araştırmasından geçmişse ve ülkemize bir katkısı olacak bir özelliği varsa vatandaşlığa geçirilecek” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Her Suriyeli Türk vatandaşı olacak demek değil. Güvenlik araştırmasından geçmişse ve ülkemize bir katkısı olacak bir özelliği varsa vatandaşlığa geçirilecek" dedi.

Öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşmada, gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Nihat Öztürk, Başbakan Binali Yıldırım'ın Arefe günü yaptığı açıklamalara değinerek, "Özellikle 2B ile alakalı önemli gelişmeler oldu. 2B ile ilgili 90 bine yakın hak tekrarı bekleyen vatandaşlarımız var. Geçen sefer bu haktan yararlanamayan vatandaşlarımız için yeni bir hak verildi.2B taksitelerini iki taksiti üst üste ödeyememiş hakkını kaybetmiş vatandaşlarımız var.

Bunların tekrar hak sahibi olmasın önemliydi ve Muğla'nın da beklediği bir müjdeydi. Benim bildiğim kadarıyla Muğla'da 10 binin üzerinde insan 2B yasasıyla ilgili değişikliği bekliyor. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili ayrıntıları kamuoyu ile paylaşacağız" diye ifade etti.

Suriyelilerin Vatandaşlığa Alınması

Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin vatandaşlığa alınması konusunun birileri tarafından özellikle suistimal edindiğine işaret eden Öztürk, "Türkiye Cumhuriyeti geçmişten beri mazlumların yanında olmuştur. Dün farklı coğrafyalardan gelen insanlara kapısını açan devletimiz, bugünde Esed'in zulmünden kaçanlara kapısını açtı. Bu insanlar, ülkelerinde yaşanan savaştan, zulümden kaçarak bizim ülkemize geldiler.

Ülkemize gelen bu insanların büyük bir bölümü farklı şekillerde günlük hayatımıza dahil oldular. Kimisi serada, kimisi madende zaten zor şartlarda çalışıyor. Biz bir şekilde ekonomik hayatımıza dahil olan bu insanların içinden gerçekten önemli özellikleri olan, kalifiye olan insanları, ekonomize, kültürümüze katkı sağlayacak insanları kazanmalıyız. Bu Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmalıyız.

Her Suriyeli Türk vatandaşı olacak demek değil. Güvenlik araştırmasından geçmişse ve ülkemize bir katkısı olacak bir özelliği varsa vatandaşlığa geçirilecek .Söz konusu süreçte bu insanların ülkemiz ekonomisine sağlayacağı katkı da gözönüne alınacak. Birilerinin dediği gibi, 3 milyon Suriyeliyi alıpta Türk vatandaşlığına falan geçirmeyeceğiz. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu konuyla ilgili belirlenen vatandaşlığa geçiş kriterleri uygulanacak" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Nihat Öztürk AK Parti Muğla Yerel Haberler

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title