Haberler

Mozambikli Abdullah'ın Yardım Talebi

Sakarya Üniversitesi öğrencisi Mozambikli Ömer Abdullah, ülkede ocak ayında yaşanan sel felaketinin ardından evsiz kalan ailesi için yardım bekliyor.

Sakarya Üniversitesi öğrencisi Mozambikli Ömer Abdullah, ülkede ocak ayında yaşanan sel felaketinin ardından evsiz kalan ailesi için yardım bekliyor.

Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Nampula şehrinde yaşayan ailesinin sel felaketinde evsiz kaldığını söyledi.

Mozambik'ten Sakarya'ya iki yıl önce üniversite okumak için geldiğini belirten Ömer Abdullah, "Selde Mozambik'teki evimiz yıkılmış. Orada annem ve iki kardeşim kalıyordu. Babam zaten çok önce vefat etti. Annem yaşlı olduğu için çalışamıyor. Kardeşlerim de orada okula gidiyor. Şimdilik annemin bir arkadaşının evinde kalıyorlar" dedi.

Abdullah, Türkiye'den Mozambik'e uçakla aktarmalı olarak iki günlük mesafe olduğunu belirterek, "Ben de uzun zamandır ailemin yanına gidemiyorum. Yol çok uzun sürüyor ve çok masraflı oluyor. Mozambik'te yaklaşık 5 bin liraya ev yapılabiliyor. Uçak parası zaten ona yakın para tutuyor. Ben ailem için yardım bekliyorum. Buraya göre Mozambik'te yaşam şartları kötü. Ben de burada burslu okuyorum ve yurtta kalıyorum. Ailem için yardım ve destek bekliyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Mozambik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title