Haberler

Mersin'de Seçim Güvenliği Toplantısı

Güncelleme:

Mersin Valisi Güzeloğlu "Mersin'de sağduyu ve hoşgörüye dayalı çok güzel bir seçim dönemi yaşadık." dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Mersin'de sağduyu ve hoşgörüye dayalı çok güzel bir seçim dönemi yaşadık" dedi.

Mersin'de, 30 mart yerel seçimlerinde vatandaşların huzurlu bir şekilde sandığa gidebilmesini sağlamak için seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.

Valilikte düzenlenen toplantıya, Emniyet Müdür Hasan Hüseyin Bahar, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, İl Sahil Güvenlik Komutanı Albay Fatih Erhan ile vali yardımcıları katıldı.

Vali Güzeloğlu, toplantının ardından yaptığı basın açıklamasında, 30 mart yerel seçimlerinin Türkiye ve Mersin için hayırlı olmasını diledi.

Seçilecek bütün başkan, meclis üyesi ve bağlı kişilerin Mersin ve Türkiye için hayırlı ve güzel iş yapmaları temennisinde bulunan Güzeloğlu,  "Mersin'de sağduyu ve hoşgörüye dayalı çok güzel bir seçim dönemi yaşadık. Bu yüzden sağduyu ve hoşgörülerinden dolayı başta Mersinli vatandaşlarımıza, sonra tüm siyasi partilerimize ve adaylarına teşekkür ediyorum" dedi.

Seçime katılacak vatandaş ve adaylardan, bugünden sonra ve seçimlerden çıkacak sonuçlardan sonra da aynı olgunluk, hoşgörü ve sağduyuyu göstermelerini dileyen Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Mersin, 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle Türkiye İstatistik Kurumunca belirlenen nüfusu 1 milyon 705 bin 774 olarak açıklanmıştır. Yüksek Seçim Kurulu ve Mersin Seçim Kurulu'nun verileri doğrultusunda 1 milyon 186 bin 777 seçmen sandığa giderek, Mersin genelinde polis bölgesinde 3 bin 95, jandarma bölgesinde bin 114 olmak üzere toplamda 4 bin 209 sandıkta oy kullanacaktır. Bu sandıklar emniyet ve jandarma bölgesinde olmak üzere toplam 928 binada vatandaşlarımızın oy kullanması için seçim kurulları tarafından planlanmıştır. İlimizde toplam 16 siyasi parti 3 bağımsız aday 30 Mart mahalli idareler seçimlerine katılmaktadır. İl genelinden bu belirtilen alanlarda güvenlik tedbirlerinden olmak üzere emniyet müdürlüğümüzün sorumluluk bölgesinde 5 bin 175 polis ve emniyet görevlisi, jandarma bölgesinde bin 84 jandarma rütbeli ve görevlisi olmak üzere toplam  6 bin 259 güvenlik amir, memur ve görevlisi seçimlerin güvenliği için görevlendirilmiştir. Güvenlik tedbirleri öncelikle seçmenin hür iradesinin vatandaşlarımızın özgür iradesinin sandığa hiç bir engel ve baskıyla karşılaşmaksızın hür iradesiyle yansımasını sağlamak noktasındadır. Buna dönük olmak üzere tedbirler planlanmış ve kararlaştırılmıştır. Dolayısıyla 30 Mart'ta ilimizde 08. başlayacak oy verme işlemiyle birlikte inşallah tüm vatandaşlarımızın oylarını serbestçe, özgürce  kullanmaları, güvenle ve huzur içerisinde demokrasinin en önemli günü ve şöleni olan seçimleri idrak etmelerine dönük idari tedbirlerin tümü alınmıştır."

Güzeloğlu, seçim gününe mahsus olmak üzere sağlık, itfaiye ve ilk yardım hizmetleri konusunda nöbetçi ve yedek ekiplerin de görevlendirildiğini belirterek, ihtiyaç duyulması halinde hepsinin müdahil olmasına dönük önceden görevlendirmelerin yapıldığını söyledi.

Silifke ilçesinde de Kaymakamlık tarafından, mevcut muhtarlar ve muhtar adaylarının katılımıyla seçim güvenliği toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Fatih Damatlar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, seçim öncesi ve sonrası için gerekli tüm önlemleri aldıklarını, muhtar ve adaylardan da huzurlu bir süreç geçirilmesi hususunda sağduyulu olmaları gerektiğini belir.

Toplantıya Silifke İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Sayılan, Silifke Emniyet Müdürü Yüksel Biçer, Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Akdeniz ile muhtar ve muhtar adayları katıldı. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Basri Güzeloğlu Türkiye Silifke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title