Haberler

Merkezefendi İlçede İlaçlama Yaptı

Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, haşere ve vektörle mücadele kapsamında, havaların ısınmasıyla birlikte gece ilaçlama çalışmalarına başladı.

Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, haşere ve vektörle mücadele kapsamında, havaların ısınmasıyla birlikte gece ilaçlama çalışmalarına başladı.

Merkezefendi Belediyesi, 1 Mayıs itibariyle haşerelere karşı mücadele başlattı. 6 ay süreyle geceleri sürecek olan çalışmaların, program dahilinde, vektörlerin üreme, dinlenme, barınma, beslenme alanları ile meteorolojik veriler doğrultusunda 50 mahalleyi kapsayacak şekilde gerçekleştirileceği kaydedildi. Vektör mücadelesinin önemini anlatan Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, vektör mücadelesi olarak adlandırılan sistemin, birbirini tamamlayan farklı aşamalardan oluştuğunu belirtti. Yetkililer açıklamasında, "Amaç sadece karasinek, sivrisinek, haşere ve kemirgenlere karşı dönemsel ilaçlama yapmak değil, vektörlerin yayılmasını önlemek, larva mücadelesi yapmak, zararlıların üreme alanlarını daraltmak ve zararlı türlerin üreme durumlarına dair veriler elde ederek mücadeleyi daha etkin hale getirmektir" dedi.

Amaçlarının vatandaşlara sağlıklı ve rahat ortamlar sunmak olduğunu söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, "Belediye mücavir alanı içinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu bir yaz geçirmeleri amacıyla çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı halk sağlığı ürünleri kullanıyoruz. Çevre ve insan sağlığını tehdit eden, hastalık yapan; doğaya, bitkilere ve insanlara zarar veren vektörlere ilişkin çalışmalarımızı, teknik donanımlı araçlar ve deneyimli elemanlarla birlikte insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla gerçekleştiriyoruz. İnsan sağlığını tehdit eden haşerelere karşı mücadelemiz aralıksız olarak devam edecek"dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

1 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title