Haberler

Malatya'da Diyabet ve Hipertansiyon Taraması Yapıldı

Malatya'da diyabet ve hipertansiyon taraması yapıldı.

Malatya'da diyabet ve hipertansiyon taraması yapıldı.

Battalgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İnönü Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu tarafından diyabet ve hipertansiyon taraması gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Başkanı Furkan Keser, Dünya Hipertansiyon Günü vesilesiyle Türkiye'nin 28 farklı noktasında, 20 farklı şehrinde ücretsiz diyabet ve hipertansiyon taraması yaptıklarını belirtti.

Toplam 65 gönüllü öğrenciden oluşan topluluk olarak vatandaşa ücretsiz diyabet ve hipertansiyon taraması yaptıklarını aktaran Keser, şunları kaydetti:

"Bilgilendirme şeklinde gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz. Diyabet ve hipertansiyon bir çok hastalığın habercisi, risk faktörleri arasında yer alıyor. Malatya'da özellikle ekmek tüketiminin fazla olması nedeniyle ve beslenme şeklinden dolayı diyabet ve hipertansiyon hasta sayısı daha fazla. Bundan dolayı biz halkımızı bilinçlendirmek ve tarama yapmak için buradayız. 2,5 saatte yaklaşık 450 kişiyi muayene ettik ve hedefimiz akşam saat 17.00'ye kadar 2 bin kişiyi muayene etmektir. Sağlık taramamız bir gün sürecek."

Keser, desteklerinden dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Battalgazi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title