Haberler

Kurban Bayramına Doğru

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bir dizi tedbir aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bir dizi tedbir aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda bayram geçirmeleri için hazırlıklar tamamlandı.

Ulaşım, güvenli alışveriş, mezarlık, turizm, kurban kesim alanları konusunda bir takım tedbirlerin yanında vatandaşlara kolaylıklar sunan belediye, 9 günlük Kurban Bayramı tatili ve öncesini huzurlu geçmesini sağlayacak önlemlerini aldı. Bayramda belediyeye ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz olurken, özel halk otobüsleri de indirimli hizmet verecek.

Ayrıca, ücretsiz otobüs seferlerine ek olarak arife günü de dahil bayram boyunca otobüsler Balıklı Meydanından Yeşilkent ve Asri mezarlıklarına ücretsiz olarak taşıma hizmeti verecek.

Bayram boyunca 24 saat ekibiyle vatandaşa hizmet verecek mezarlık müdürlüğü, ayrıca akraba veya yakınlarını ziyaret edecek bayanlara şal hediye edecek. Orta refüj düzenleme, asfaltlama ve temizlik çalışmalarının yapıldığı mezarlıklarda ayrıca, 24 saat anons sistemiyle Kur'an-ı Kerim okunacak. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerdeki mezarlıklarda yaklaşık 8 bin çam ve gül fidanı dağıtacak.

Kurban yakalama timi

Bu arada Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı tarafından sahiplerinin ellerinden kaçan kurbanları yakalamak için aralarında veterinerlerin de bulunduğu "Kurban yakalama timi" kuruldu.

Bayram süresince hizmet verecek olan özel tim, kaçan ve iğne ile uyuşturulacak kurbanı yakalayarak sahiplerine teslim edecek. Vatandaşlar arife günü dahil bayram sonuna kadar "Alo 153" hattından görevli ekibe ulaşabilecek.

Ekip, talepler doğrultusunda vatandaşlara yardımcı olacak.

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title