Haberler

Kent Ödülleri Sahiplerini Buldu

Şehir ve Başkan Dergisi Tarafından Gazetecilerin Oylarıyla Belirlenen İç Anadolu Bölgesi Kent Ödülleri Sahiplerine Dağıtıldı.

Şehir ve Başkan Dergisi tarafından gazetecilerin oylarıyla belirlenen İç Anadolu Bölgesi Kent Ödülleri sahiplerine dağıtıldı.

Karaman Belediyesi'nin ev sahipliğinde Hatuniye Medresesi'nde düzenlenen ödül törenine Karaman Valisi Fatih Şahin, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk ve ödül almaya hak kazanan belediye başkanları katıldı. Törende konuşan Şehir ve Başkan Dergisi Genel Koordinatörü Gürol Tulunay, İç Anadolu Bölgesi'nde 2007 yılının belediye başkanları seçiminde 225 gazetecinin oy kullandığını söyledi. Tulunay, Kent Ödülleri'nin ülke çapında altıncı, İç Anadolu Bölgesi'nde ise bu yıl ikinci kez düzenlendiğini kaydetti.

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli yılın ilçe belediye başkanı seçilirken, Başkan Hançerli'nin ödülünü merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu aldı. Başkan Tuzcuoğlu aynı zamanda Çevreye Katkı Dalında ödüle layık görüldü. Başkan Tuzcuoğlu, ağaçlandırmaya önem veren bir belediye olduklarını dile getirdi. Yılın İl Belediye Başkanı seçilen Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren ise ödülünü Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Müşaviri Galip Marlalı'nın elinden aldı. Başkan Zeren, ödülü Niğde halkı adına aldığını ifade ederek, halkın memnuniyetini ön planda tuttuklarını vurguladı. Kent Yenileme Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı seçilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in ödülünü ise Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur aldı. Okur, Konya'nın dünyada hızla gelişen şehirler arasında yer almak için koştuğunu belirterek, "Konya, Türkiye'nin aynası. Başbakanımızın dediği gibi, 'Konya'ya bak Türkiye'yi gör" dedi.

KARAMAN'DA GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk de Yılın İl Belediye Başkanı olarak ödüllendirildi. Törende konuşan Başkan Kantürk, "Biz belediye başkanları olarak şehrimizi ve ülkemizi sadece atalarımızdan ecdadımızdan aldığımız birer miras olarak değil, aynı zamanda gelecek nesillerden alınan bir emanet olarak görüyoruz. Onun içindir ki gelecek nesillere sağlıklı birer şehir bırakmak, kültürümüzü onlara sağlıklı bir şekilde aktarmak ve onların huzur ve mutluluğu için kentsel ihtiyaçlarını karşılamak için azim ve kararlılıkla, inat ve inançla memleketlerimize hizmet ediyoruz. Ödül alan tüm belediye başkanlarını kutluyorum. Her biri kendi bölgesine ilçesine beldesine çok büyük hizmetler verdiler. Tabi ki bu hizmetler bizleri mutlu ediyor. Belediyecilik ve belediye başkanlığı beşikten mezara doğumdan ölüme kadar insana hizmet etme sanatıdır. İşte biz de bu sanatı en iyi icra etmek isteyen aktörleriz ve biz gecemizi gündüzümüze katarak halkımızın huzuru, mutluluğu, geleceği için, gelecek nesiller için çalışmalar yapıyoruz. Bizler de naçizane Karamanımızda gelecek nesiller için çalışıyoruz. Üzerimize aldığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Bu ödüller sorumluluğumuzu bir kat daha artırıyor. Ayaklarımız yerde, şımarmadan, tribünlere oynamadan hizmetlerimize devam ediyoruz. Karaman Organize Sanayi Bölgemize yeni fabrikalar kurulurken, aynı zamanda kültürel mirasın korunması için çalışmalar yapıyoruz. Yine doğalgazımızdan toplu konutlara, kültür sanat etkinliklerinden Türk Dil Bayramının uluslararası boyutta kutlanmasına kadar halkımıza hizmetler sunuyoruz, çünkü halkımız en iyiye en güzele layıktır. Bu ödülü Karaman halkı adına, belediye meclis üyeleri ve çalışma arkadaşlarım adına alıyorum" şeklinde konuştu.

ÖDÜL ALAN BELEDİYE BAŞKANLARI Gazetecilerin oylarıyla İç Anadolu Bölgesi'nde Yılın Belediye Başkanları seçilen isimler şöyle: "Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yılın İl Belediye Başkanları; Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren, Yılın İlçe Belediye Başkanları; Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Konya Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli. Yılın Belde Belediye Başkanları; Yozgat Sarıkaya Karayakup Belediye Başkanı Ahmet Dursel Erdoğan, Nevşehir Hacıbektaş Karaburna Belediye Başkanı Yusuf Koçak. Kent Yenileme Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek. Kent Ekonomisine Katkı Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı; Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer. Sosyal ve Kültürel Hizmetler Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı; Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Proje ve Yatırım Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı; Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Kent Dokusunu Koruma Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı; Ankara Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Yeşil Alan ve Çevreye Katkı Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı; Konya Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Sağlığa Katkı Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı; Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı M. Tacettin Sarıoğlu, Eğitime Katkı Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı; Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Mehmet Öztoklu." (MD-FM) 17.05.2008 17:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title