Haberler

Kebapçılar, Belgelerini Aldı

Kebapçılık, pide ve lahmacun ustaları, yapılan uygulamalı sınavla mesleki belgelerini aldılar.

Kebapçılık, pide ve lahmacun ustaları, yapılan uygulamalı sınavla mesleki belgelerini aldılar.

Osman Düşüngel Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen uygulamalı sınav ve sertifika törenine, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Kayseri Lokanta ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse ve sınava katılan kebap, pide ve lahmacun ustaları katıldı. Sınav öncesinde açıklama yapan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, "Öncelikle Diyarbakır'da Türk bayrağına yapılan hakareti şiddetle kınıyoruz. Bayrak bizim birliğimizin, beraberliğimizin, bağımsızlığımızın sembolüdür. Ona uzanan eller, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" dedi.

Övüç, "Burada mesleklerini icra eden ama herhangi bir eğitimden geçmemiş kebap, pide ve lahmacun ustalarımıza verilen eğitim sonucu hak ettikleri belgeleri vermek için bulunuyoruz. Hepsini tebrik ediyor, mesleklerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kayseri Lokanta ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse de, Mesleki Eğitim Kanunu'nun 'Çıraklık Eğitimi Uygulaması Yapılmayan Meslek Dallarında Mesleki Belgelerin Verilmesine İlişkin Yönetmelik' kapsamında, henüz belgesini almayan üyeleri ile çalışanlarına yönelik yılda 2 kez yazılı ve uygulamalı sınav yaptıklarını, sınavlarda başarılı olanlara ise 'Ustalık Belgesi' verdiklerini bildirdi. Köse, lokantacılık mesleğinin birçok sorunları bulunduğunu ve adeta lokantacı esnafının can çekiştiğini belirterek, "Bilhassa şehrin muhtelif yerlerine açılan kermesler, bizleri bitiriyor. Kayıt altındaki esnafın hijyen standartlarına uygunluğu sürekli denetlenmekte ve yeri geldiğinde ceza uygulanmaktadır. Bizler de merak ediyoruz, kermeslerde çalışan insanların ustalık belgesi var mı? Sağlık, Hijyen, Sanitasyon belgesi var mı? Lütfen sesimizi duyun. Bizler 'Hayır'a karşı değiliz ama haksız rekabet, esnafımızı zor durumda bırakmaktadır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, kebap, lahmacun ve pide ustaları, öğretmenlerinin nezaretinde döner eti hazırlama, adana, sac kavurma, pide ve lahmacun yapmada hünerlerini sergilediler.

Sınavda başarılı olanlara belgeleri, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ve Kayseri Lokanta ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse tarafından verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title