Haberler

Karşıyaka Opera'da Barok Günleri

Opera ve Tiyatro Sahnesi bir ilke daha imza atıyor ve Barok Günleri düzenliyor."1.Karşıyaka Barok Günleri" 7 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'de başlıyor.

Karşıyaka Belediyesi

Opera ve Tiyatro Sahnesi bir ilke daha imza atıyor ve Barok Günleri düzenliyor. "1. Karşıyaka Barok Günleri" 7 Ocak Pazartesi günü saat 20.00'de başlıyor. Açılış konserinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından mezzosoprano Özay Günay ve ikizi Önay Günay, üç barok çalgı eşliğinde Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde barok bestecilerin yapıtlarını seslendirecek.

Türkiye'nin dört ayrı kentinden birleşerek oluşturulan grup, barok müziğin seçkin örneklerinden oluşan bu program için bir araya geldi. Günay kardeşlere, barok kemanda İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestra sanatçısı Hakan Özaytekin, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Hale Basmacıoğlu, violo da gambada İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nda kontrabas grubunda görev yapan Bülent Oral, klavsende Ankara Devlet Opera ve Balesi korrepetitör'ü Aylin Özuğur eşlik edecek.

Viola da Gamba sanatçısı Bülent Oral'ın barok çalgılar ve barok müzik hakkında aydınlatıcı bilgiler vermesiyle başlayacak olan dinleti, Günay kardeşlerin barok döneme ait çalgılar eşliğinde Caldara, Durante, Scarlatti, Montoverdi, Carissimi, Marcello, Stradela, Gluck ve Haendel gibi ünlü bestecilerin yapıtlarını seslendirmesiyle devam edecek.

1600-1750 yılları arasında sürdüğü kabul edilen barok stil; varlıkların güzelliği karşısında duygulanmayı, ince ayrıntılarıyla göz alıcı bir biçimde işler. Gösterişli ve görkemli anlatıma düşkündür, abartılı bir biçimcilikten yanadır. Sanatta ustalığa önem verir. Müziğin özünde yaşamdan tat alma isteğini yansıtır.

Barok Döneme damgasını vuran bir deyim olan "Carpe Diem" "Günü yakala, mümkün olduğunca, en iyisiyle"

anlamına gelen bu deyime hakkını verebilmek ve barok müzik keyfini yaşayabilmek için etkinlik davetiyeleri Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nden sağlanacağı duyuruldu.

(EA)

06.01.2013 13: 01: 56

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karşıyaka İstanbul Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title