Haberler

Karacadağ Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı

Diyarbakır Valisi Kıraç: "Özellikle son yıllarda bölgemizde yerli ve yabancı turist sayılarının çok üst seviyelere ulaştığını söyleyebiliriz. Otellerimizde yer yok"

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın Danışma organı olan "Kalkınma Kurulu"nun 2014 yılı 1. dönem toplantısı Diyarbakır'da yapıldı.

Toplantıya Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve işadamları katıldı.

Vali Kıraç, toplantıda yaptığı konuşmada, son yıllarda bölgeye olan yatırımlarda büyük bir artış  yaşandığını söyledi.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nin 6. bölge teşvik sisteminde olması nedeniyle yatırım yapma talebinde bulunan müteşebbis sayısının 300'ün üzerinde olduğunu kaydeden Kıraç, Organize Sanayi Bölgesini büyütmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Çözüm sürecinin üzerinde hassasiyetle üzerinde durduklarını dile getiren Kıraç, bölgedeki huzurun ve barışın kalıcı hale gelmesi durumunda turizmde, sanayide, hizmetler sektöründe büyük sıçramalar yaşanacağını söyledi. Kıraç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle son yıllarda bölgemizde yerli ve yabancı turist sayılarının çok üst seviyelere ulaştığını söyleyebiliriz. Otellerimizde yer yok. Çözüm sürecinin nihayetinde bölge, 12 bin 500 yıllık tarihi geçmişinde elde etmiş olduğu kazanımları dünya insanlarıyla paylaşarak daha iyi bir noktaya mutlaka gidecektir."

Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da bölgede kalkınmanın sürdürülebilir olması için kamu yatırımlarına paralel olarak özel sektör yatırımlarının da  artması gerektiğini belirtti.

Yeni teşvik sisteminin açıklanması ile 6. teşvik bölgesinde yer alan Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya sağlanan avantajlara değinen Kaya, konuşmasına şöyle devam etti:

"Son iki yılda bölgemizde yapılan özel sektör yatırımları bizleri heyecanlandırmaktadır. Kalkınma Ajansımızın Diyarbakır ve Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisleri, teşvik sisteminin getirdiği avantajları yatırımcı ve girişimcilerimize anlatarak onların yatırım kararlarına yardımcı olmaktadır. Bu çabaların arttırılarak sürdürülmesi gerekir."

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın 2010 yılından beri önemli programlar uyguladığını anlatan Kaya, "Bugüne kadar 381 projeye hibe desteği verilmiştir. Ayrıca, kurum ve kuruluşlara 88 farklı teknik destek verilmiştir. Bu desteklerin tutarı 83 milyon liraya ulaşmıştır. Ajans olarak 2015 yılında vereceğimiz mali destekler için program hazırlık çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Toplantının ardından hazırlanacak rapor, Kalkınma Bakanlığı'na gönderilecek. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Kaya Cahit Kıraç Diyarbakır Karacadağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title