Haberler

Kağıthane'de Dijitalat ile Dijital Hayat Programı

Dijital bağımlılığın konuşulduğu "DijiTalat ile Dijital Hayat" programı Gültepe Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Dijital bağımlılığın konuşulduğu "DijiTalat ile Dijital Hayat" programı Gültepe Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Kağıthane Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleşen "DijiTalat'la Dijital Hayat" programında ünlü komedyen Hayrettin, internet dünyasının sevilen isimleri Beyinsiz Adam olarak tanınan Hakim Türkmen ile Halil Söyletmez ve Yalçın Arı dijital bağımlılığı konuştu.

Programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır,  Türksat Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşilçimen, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Dijital dünyanın sosyal yaşam üzerindeki etkisini Dijitalat, eşi Dijigül ve kızı Dijisu karakterleriyle anlatan Kağıthane Belediyesi'nin hazırladığı program, Hayrettin'in stand-up gösterisiyle başladı, sosyal medya fenomenlerinin sohbetleri ile devam etti.

Dijital bağımlılığa dikkat çekilen programda konuşan belediye başkanı Fazlı Kılıç, zok anlamlı bir programda değerli konuklar ve gençlerle bir arada olduklarını, eğitime çok önem verdiklerini belirtti.

Kılıç, "Dijitale bağımlı bir aileyi anlatan kısa animasyonlar oluşturduk. Bu animasyonlarda Dijitalat, Dijigül ve Dijisu karakterleriyle gençlerimize mesaj veriyoruz. Dijital çağa dikkat çeken kahramanlarımızın mesajlarını iyi okumamız gerekiyor. Bu programa katılan konuklarımıza ve bütün Kağıthanelilere çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Adamın kelime hafızası 20, yazdığı şeyler Ahmet Hamdi Tanpınar"

"Allah'tan babaanneler, dedeler internet kullanmıyor. Kullansalar bayramlarda gitmek yerine mesaj atacağız" diyerek sözlerine başlayan Hayrettin, geçmiş dönemde yaptığı dijital mesajlaşmalarında yanlış anlaşıldığı durumlar olduğunu söyledi.

Hayrettin, "Ben dijital ortamda gelişen iletişimin samimiyetsizleştiğine inanıyorum. Adamın kelime hafızası 20 kelime, yazdığı şeylere bakıyorsun Ahmet Hamdi Tanpınar. Şiir yazılmış gibi toplu bir mesaj bana samimi gelmiyor" ifadelerini kullandı.

"Artık tweet atılacak bir cümle var mı diye kitap okuyoruz" diyen Beyinsiz Adam lakaplı Hakim Türkmen de yine de 'sosyal medyanın insanı yalnızlaştırdığı ve arkadaş ilişkilerini zayıflattığı' görüşüne katılmadığını vurgulayarak, "Hayallerde başka bir yaşam, gerçekte başka bir yaşam var. Sosyal medya hayallerdeki yaşama yönelmeye yarıyor" diye konuştu.

Sosyal medya iletişiminin kendi içinde kuralları olduğunu söyleyen Halil Söyletmez de "Sosyal medya dili var. Bu dil bazen samimi olmaktan uzak bir hal alıyor. Bunu Dijitalat ve ailesi çok güzel yansıtıyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Fazlı Kılıç Kağıthane Türksat Gültepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title