Haberler

Kadınlar İçin Anlamlı Protokol

Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında aralarında kadınlara yönelik projelerin de bulunduğu 16 toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk projesinin yaşama geçirilmesini öngören protokol imzalandı.

Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında aralarında kadınlara yönelik projelerin de bulunduğu 16 toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk projesinin yaşama geçirilmesini öngören protokol imzalandı.

GAÜN AKM'de Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen Kadın Girişimciliği Paneli öncesi, GAÜN ile Büyükşehir Belediyesi arasında geçtiğimiz yıllarda da gerçekleşen projelerin devamı niteliğindeki 16 yeni proje için genel protokol imzalandı. Protokol imzalanması sırasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Ali Hocam'ın Rektör Yardımcılığı döneminden süren projelerimizle Gaziantep Üniversitesi ile birlikte olmaya devam edeceğiz" dedi. Rektör Gür de, "Gaziantep'in iki önemli kurumu olan belediyemiz ve üniversitemiz, toplum için yeni projelere imza atmaya devam edecek" dedi.

"Tarihi yazan da değiştiren de kadınlar"

Daha sonra başlayan Kadın Girişimciliği Paneli'nin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, kadınların bazen tarihe yön veren, bazen de tarihin akışını değiştirenler olduğuna işaret etti. Rektör Gür, "Ama, bu pek bilinmiyor. Peki sorun ne? Tarihi erkekler yazıyor çünkü. Erkekler yazdıkları için kendilerine pozitif ayrımcılık yapıyorlar" ifadesini kullandı. Konuşmasının devamında gerek İslamiyet öncesi, gerekse İslamiyet sonrasındaki örnek kadınlardan söz eden Rektör Gür, "Bu aşamada kadınlarımızdan beklentimiz şu; özellikle kız çocuklarımız başta olmak üzere yapmamız gereken şey; toplum içerisinde etkin rol üstlenmek ve birbirimizle dayanışmaktır. Algımızda da annelik duygusundan vazgeçmeden, aynı zamanda toplumu gelecek nesillere sağlıklı geleceğe taşıyan insanlar olarak ahlaki değerlerden uzaklaşmayan bir nesil oluşturmamız gerekiyor. Bunun için de kadınlarımız, kızlarımız eğer sağlıklı ruh haletiyle yetişiyorsa geleceğe sağlıklı nesiller veririz. Bir şefkat, fedakarlık, hoşgörü ve aynı zamanda da direnme ve sabır abidesi olan tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"Kadın olmazsa başarı olmaz"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise konuşmasında, kendi yaşamından örnekler vererek kadınların istediği her şeyi başarabileceğini kaydetti. Bilgi ve teknoloji çağının yaşandığı günümüzde, kadın potansiyelinin kalkınmanın bir parçası yapılmasının gerekliliğini vurgulayan Şahin, "Eğer bunu yapamazsak hiçbir hedefe ulaşamayız. Dünyanın onuncu ekonomisi olamayız. Toplumun yarısını, toplumun yarısının gücünü mutlaka nasıl geçmişte kullanıldıysa sizden aldığımız gücü kalkınmanın bir parçası yapmak durumundayız. Kadınlarımız, sizler şunu bilin. Siz isterseniz, ulaşamayacağınız hedef yoktur. Bakanlığım döneminde başta kadına şiddet, çocuk istismarlarının önlenmesi olmak üzere birçok önemli konuda yasa çıkaran bir kardeşiniz olarak kadınlarımıza elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğim" diye konuştu.

Başarı öykülerini anlattılar

GAÜN Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Can Demirel ve GAÜN TMDK Müdürü Neslihan Güzeloğulları Ertural'ın kendi hayat hikayelerini anlatmalarından sonra konuşan panelistler TOBB Güneydoğu ve Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, Dream ON Bnidals Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Karuserci, Per-Su Suni Deri Yönetim Kurulu Başkanı Perihan Çöçelli ve AKO Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Koyuncu, öğrencilere iş ve sosyal hayatta kadının önemine ilişkin deneyimlerini anlattı. Konuşmacılar, dünya nüfusunun yarısına yakının kadınlardan oluştuğunu hatırlatarak, huzurlu, barışın hakim olduğu, ekonominin geliştiği dünyada kadınların önemli rol oynaması gerektiğinin altını çizdi. Panelist iş kadınları konuşmalarında özetle "Her kadın aslında bir başarı hikayesidir. Kendi hikayemizin kahramanı olma zamanıdır. Güvenen, azimli, cesur, iyiliği yayan, umut veren kadınlar olarak harekete geçip çalışma zamanıdır" mesajını verdi.

Konuşmaların ardından Fatma Şahin ve Rektör Gür, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi arasında 'Toplumsal Duyarlılık Projesi' kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Daha sonra Şahin ve Gür, katılımcılara 8 Mart Kadınlar Günü dolayısı ile kırmızı gül dağıttı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Fatma Şahin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title