Haberler

Kadına Şiddete "Dur" Diyecekler

Kadına yönelik şiddet artık kapalı kapılar ardında kalmayacak.

Kadına yönelik şiddet artık kapalı kapılar ardında kalmayacak. Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), şiddet mağduru kadının yalnız olmadığını vurgulamak için "Görüyorum, Duyuyorum, Söylüyorum" kampanyası başlattı. LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi "Şiddet gören kadınların karşısında kimse 3 maymunu oynamamalı. Şiddeti gören, söylemeli. Kimse 'duymadım' dememeli. Ancak o zaman bu mücadele kazanılır" dedi.

Girişimciliği engelleyen en önemli unsurlardan birinin kadına yönelik şiddet olduğunu vurgulayan LİYAKAT, çözüm için kolları sıvadı. Bu kapsamda ilk olarak "4 kadın" (4WOMEN) projesi hayata geçirildi. Avrupa Birliği destekli projeye göre İzmir ve İtalya'da eşinden şiddet görmüş 100'er kadın ile görüşülecek, şiddet sonrasında izledikleri yol hakkında bilgi alınacak.

Konak Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü işbirliğinde gerçekleştirilen ve 2 yıl sürecek proje ile Türkiye'nin şiddete karşı izleyeceği yol haritasına yönelik rapor hazırlanacak. Rapor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere İtalya ve Türkiye'deki konuyla ilgili tüm resmi kurumlara sunulacak. Proje kapsamında 50 kadına da mesleki eğitim verilecek.

3 MAYMUNA İNAT ŞİDDETSİZ DÜNYA

Proje sürerken LİYAKAT bu kez şiddetsiz bir dünya için yeni bir kampanya daha başlattı. "Görmedim, Duymadım, Söylemedim" anlamına gelen "3 Maymun" söylemini tersine çevirmek için LİYAKAT üyeleri objektif karşısına geçti. Her üye, şiddet karşısında hissettiklerini "Görüyorum, Duyuyorum ve Söylüyorum" konseptiyle dile getirdi. LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi, "İlk Adım Sizinle; Şiddetsiz Bir Dünya Bizimle Olsun" sloganıyla başlatılan kampanya ile şiddetin kapalı kapılar ardında kalmasının önüne geçilmesini hedeflediklerini söyledi. Eskinazi "En önemli sorun, kadının uğradığı şiddetle baş başa kalması. Çünkü o kadın, o şiddet yüzünden kimseden yardım isteyemiyor. Kimseye sesini duyuramıyor, korkuyor, siniyor. Burada görev bizde, hepimizde. Eğer şiddete uğrayan biri varsa, çığlığını duyun, görün ve söyleyin. Bu mücadelenin tek yolu bu" dedi.

Şiddete karşı sesini yükselten LİYAKAT'ın projeleri bununla da sınırlı kalmadı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Çarşamba günü Kaya Thermal Convention'nda ünlü sanatçı Candan Erçetin unutulmaz bir konser verecek. Gala gecesine destek veren tüm kurumlara teşekkür eden Eskinazi, "Biz bir konuda kararlıyız o da şiddeti bitirmek. Bunun için de gören, duyan ve söyleyen bir topluma ihtiyacımız var" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği İtalya İzmir Yerel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title