Haberler

Japon deprem uzmanı Moriwaki'den Marmara için uyarı: Her an deprem olabilir, artık hazır olunsun

Güncelleme:

Türkiye 2 gündür adeta beşik gibi sallanıyor. Çanakkale, Kahramanmaraş, Hatay ve Muğla merkezli, en küçüğü 4 büyüklüğündeki depremler birçok ilde hissedildi. Çanakkale'de 4 Mart akşamı yaşanan 4,9 büyüklüğündeki depremi daha önceden tahmin ettiğini iddia eden Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi için "Her an deprem olabilir. Artık hazır olunsun" uyarısında bulundu.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, deprem tehlikesi yaşanan Marmara Bölgesi için hazırlığa geçme çağrısı yaptı.

4 Mart'ta saat 21.38'de Çanakkale Yenice merkezli yaşanan 4.9 büyüklüğündeki deprem, İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de korkuya neden oldu. Bursa Nilüfer'de bir kişi paniğe kapılarak ikinci kattan atladı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Son günlerde kendini sıkça hatırlatan deprem gerçeğiyle ilgili Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den kritik bir uyarı geldi.

"MARMARA'DA HER AN DEPREM OLABİLİR"

Amasya'daki Merzifon 7. Kitap Fuarı'na katılan deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Çanakkale, İnegöl, Bursa, Bandırma, Balıkesir tarafında deprem olabilir diye söylüyordum. Çanakkale'de oldu. Her an deprem olabilir. Özellikle Marmara Bölgesi'nde, artık hazır olunsun." ifadelerini kullandı.

"DEPREM ÇANTASI BULUNDURUN" TAVSİYESİ

Halkla buluştuğu söyleşide binaların bulunduğu zeminin yapısına ve yaşam üçgeni yönteminin önemine değinen Yoshinori Moriwaki, su şişesi, toz maskesi, deprem çantası ile düdüğün depreme hazırlık olarak bulundurulmasını tavsiye etti.

"ZEMİN SIVILAŞMA RİSKİNİ TEMEL ALAN İMAR PLANI HAZIRLAYACAĞIZ"

Fuarı düzenleyen Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı da Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde bulunan ilçede 4 ayda 21 bin adet deprem çantası dağıttıklarını açıkladı. İlçeyi 10 yıldır yöneten Başkan Kargı, "Önümüzdeki dönemde depremi merkezi alan bir imar revizyon çalışması yapmayı planlıyoruz. Temel önceliğimiz zemin sıvılaşma riskinin ölçülmesini temel alan imar planı hazırlayacağız. Bu riski ölçmüş bir yerel yönetim kentin yapılaşmasında daha sağlıklı adımlar atacak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yoshinori Moriwaki Marmara Bölgesi Kahramanmaraş Çanakkale Marmara Türkiye Deprem Hatay Muğla Japon Deprem Yerel Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (43)

Alkurt:

ALLAH KORUSUN TÜM IYI KULLARINI.

254
21
yanıtYanıtla
AYHAN BAYRAK:

Gaybı Allah bilir koçum

76
146
yanıtYanıtla
Bilal YILDIZHAN:

cahil arkadaşım elbbette gaybı Allah'u Teala bilir, ancak bilim de bir gerçektir. yeraltında olan tektonik hareketleri bilim insanları izliyor ve ölçümler yaparak söylüyorlar. Şimdi dünyanın yer kabuğunun ne durumda olduğunu yanlızca Alla bilir diye geçiştirirsek o zaman Allah'ın emir ve yasaklarına karşı gelmiş oluruz. Allah Kuran-ı Kerim de sürekli dediği gibi " AKLETMEZMİSİN?" ayetleri bize ne demek istiyor. Araştırın Okuyun Anlatın demek istiyor.

yanıt281
yanıt6
Doğrucu vatandaş:

Allah (c.c.) sana "sal çayıra, mevlam kayıra" mı diyor!!! Önce oku da öğren! Buyuruyor ki; Önce tedbir al sonra bana tevekkül et. Ben gereğini yaparım. Ve deprem için de zaten sana defalarca sarsıntı vermiş ki akıllanıp tedbir alasın diye. Sen hala mevlam kayıra dersen hiçbir şey seni ecelden kurtaramaz!

yanıt158
yanıt1
Şerif Ali:

İslam'ı kavramadan Müslüman geçinen halktan örnek. Metroloji yarın yağmur yağacak dediğinde sen Allah bilir der geçersin.

yanıt70
yanıt5
AYHAN BAYRAK:

Cahil Bilal faizi zinayı bırakın hep birlikte herkes tövbe etsin depremler durur deprem olsa bile en azından imanlı gidersin

yanıt22
yanıt57
birgörüş:

Haklısın Gaybı Allah bilir . Ancak Allah insana akıl vermiş kullansın diye İnsanoğlu bu aklı kullnarak bilim diye yoldan gidiyor bu yolu Allah sana göstermişse Allah ın verdiği aklı kullanmak günah değil.

yanıt49
yanıt1
Eroğlu:

1. Deprem riski gayp değil, 4. evre kanser hastasının öleceğini bilmek gibi yakın olduğu belli lakin tam zamanı Allah bilir. 2. Tedbir, dindendir. Tedbir senden gerisi Allah'tan, dememişler boşuna 3. İslam ruhban değil, akıl dinidir. Bu nedenle hayatın her noktasında yaşanır yalnız kuytularda, köşelerde, evlerde değil.

yanıt34
yanıt1
isa yatar:

Hazır mı olsa İstanbul biter Allah korusun

69
3
yanıtYanıtla
Cemal Nisani:

Her gün biri çıkıp pop şarkıcıları klip yarışına girer gibi burda şu olacak bu olacak bunun yerine depremi erken tespit eden çalışmalar yapsanız bilim adamları olarak ..tarihi bilen herkes yorum yapar .. örneğin Hatay a gelmeden yüzey incelemesi etütler yapmadan Kırıkhan a kadar kırıldı diyen bilim adamları lazkiye ye kadar ki deformasyonları görerek bilim üretseler daha verimli olmaz mı

37
6
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title