Haberler

Iğdır'da Halk Sağlığı Laboratuvarı Açıldı

Iğdır Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde laboratuvar açılışı yapıldı.

Iğdır Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde laboratuvar açılışı yapıldı.

Açılışa Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Halk Sağlığı Müdürü Timur Yusufoğlu, Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Kızılkurt ve birim amirleri katıldı.

Katılımcılar, Türkiye genelindeki halk sağlığı laboratuvarlarında ilk sıralarda yer alan donanıma sahip laboratuvardaki araçlar Halk Sağlığı Müdürü Dr. Timur Yusufoğlu tarafından tanıtıldı.

Yusufoğlu, açılışın ardından yaptığı açıklamada "Bakanlığımızın sağlıkta kalitenin arttırılması için dönemsel değerlendirmeye esas belirlediği standartlar ışığında yeniden yapılandıran ve Doğu Anadolu bölgesini aşıp tüm Türkiye'de 81 ilimizdeki halk sağlığı laboratuvarlarının için en ön sıralarda yer alan L2 tipi laboratuvarımız Iğdır'a hayırlı olsun. Vatandaşlarımıza biyokimya, hormon, hemogram, idrar, sedimentasyon, brucella laboratuvarlarıyla kaliteli ve doğru sonuç vermeyi hedef alan laboratuvarımız  bunun yanı sıra su kimyası ve su mikrobiyolojisi laboratuvarlarımızla da bölgedeki halkımızın sağlıklı su kullanımını da denetim altında tutmaktadır" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Iğdır Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title