Haberler

Hımss Ödülü Milas'ın Oldu

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi, teşhis, tedavi ve ilaç sistemlerinin tümüyle dijitale geçmesini öngören projede Türkiye’nin en iyi 16 hastanesi arasına girdi.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi, teşhis, tedavi ve ilaç sistemlerinin tümüyle dijitale geçmesini öngören projede Türkiye'nin en iyi 16 hastanesi arasına girdi.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi, sağlık takip sistemlerinin tamamıyla kağıt kullanmaksızın dijital ortamlarda yapay zeka da kullanılarak takip edilmesini amaçlayan Avrupa kaynaklı HIMSS (Sağlık Bilgi Yönetim Sistemleri Topluluğu) projesinin önemli 6 aşamasını tamamladığı için Türkiye'nin en iyi 16 hastanesi arasına girerek, ödüllendirildi.

Teşhis ve tedavi süreçlerinde; dijital kayıt sistemleri, klinik karar destek sistemleri, dijital görüntüleme ve bu görüntülere ulaşım kolaylığı başta olmak üzere bilişim sistemlerinin sağlık alanında kullanımının sağlanabildiği "HIMSS Seviye 6" alanında ödül alan 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi yöneticileri, ödüllerini Milas Kaymakamı Fuat Gürel'le paylaştı.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Tarık Çubukcuoğlu, Başhekim Yardımcısı Mehmet Yılmaz, İdari Mali Hizmetler Müdürü Fatih Şenel ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şakire Demir, Kaymakam Gürel'i ziyaret ederek, HIMSS projesi ve alınan ödül hakkında bilgi verdi. Çubukcuoğlu, ziyaret sırasında alınan akreditasyon sertifikasını Kaymakam Gürel'e takdim etti.

Proje hakkında bilgi alan Gürel, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nin aldığı başarıdan dolayı da hastane yönetimini tebrik etti.

Çubukcuoğlu hedeflerinin "HIMSS Seviye 7" ödülünü almak olduğunu kaydetti. Çubukcuoğlu ayrıca 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde yapılan faaliyetlere de değinerek; 2015 ve 2016 yılları içerisinde faaliyete giren cerrahi yoğun bakım, palyatif bakım merkezi, yeni ameliyathane odası, kardiyoloji merkezi hakkında bilgi verdi.

HIMSS SEVİYE 6 VE 7 ÖDÜLÜ NEDİR?

HIMSS Avrupa, bu kapsamda geliştirdiği uluslararası bir standardizasyon mekanizması olan Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli (EMRAM) ile hastanelerin elektronik tıbbi kayıt yeteneklerini en temel hizmetlerden kağıtsız tıbbi kayıt ortamına kadar genişleyen bir aralıkta ele alıyor. HIMSS Avrupa, bu model ile hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirmek ve geldikleri seviyeyi tespit etmek için uluslararası düzeyde kabul gören bir derecelendirme yapıyor ve 6. ve 7. Seviyeye gelmiş olan hastaneleri uluslararası HIMSS organizasyonlarında ilan ederek akreditasyon belgesi veriyor. Türkiye'de şu ana kadar 17 hastane Seviye 6 ile derecelendirilirken, İzmir Tire Devlet Hastanesi bu yıl Seviye 7 belgesi almaya hak kazandı. Seviye 7 belgesi almış Avrupa'da sadece 4 hastane bulunuyor. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fuat Gürel Türkiye Milas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title