Haberler

Hdp'den Dokunulmazlıklara Tepki

Milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin 376 evet oyu ile Meclis’ten geçmesine Gaziantep’teki HDP’liler tepki gösterdi.

Milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin 376 evet oyu ile Meclis'ten geçmesine Gaziantep'teki HDP'liler tepki gösterdi.

Yeşilsu Parkı içerisinde Halkların Demokratik Partisi Gaziantep İl Örgütü adına basın açıklaması yapan İl Eş Başkanı Erkan Şahin, bir grup partili dokunulmazlıkların kaldırılmasına tepki gösterdi. HDP'nin Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın fotoğraflarının yer aldığı "vekilime ve irademe dokunma" yazılı pankart açtı. Türkiyşe siyasi tarihine kara leke düştüğünü savunan Şahin, milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören anaya değişikliğine onay veren partilerin, halkın iradesine darbe yaptığını ileri sürdü. Sloganları eşliğinde süren açıklamada, Şahin, "CHP attığı adımla darbeye kurumsal destek verdi. Dokunulmazlıkların kaldırılması vekilliğin düşmesi demek değildir. Hedef vekillerimizin yargılanmasıdır. Anayasaya aykırı bir düzenlemeye dayalı olarak gerçekleştirilmeye çalışılacak yargılamayı meşru, adil ve hukuki görmüyoruz. Bizler her alanda vekillerimize ve siyasi irademize sahip çıkacağız. En geniş demokrasi cephesini, temel demokratik ilkeler ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde örmek için adım atacağız. El mi yaman bey mi yaman göreceğiz. Susanlara sesleniyoruz, susmayın, çünkü sıra size de gelecek. Türkiye'nin daha karanlık günlere sürüklenmemesi için el ele verelim tüm demokrasi, barış, emek güçleriyle, vicdan sahibi tüm yurttaşlarımızla birlikte mücadeleyi büyütelim" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı alandan olaysız ayrıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Erkan Şahin Gaziantep Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title