Haberler

Hakkarili Tiyatrocular 'Umut Yolculuğu'ndan Umutlu Döndü

Hakkari Gençlik Sanat Tiyatrosu Oyuncuları, 'Umut Yolculuğu' Adı Altında Çıktıkları 7 Günlük Ankara ve İstanbul Gezilerinden Umutlu Döndüklerini Belirtti.

Hakkari Gençlik Sanat Tiyatrosu oyuncuları, 'Umut yolculuğu' adı altında çıktıkları 7 günlük Ankara ve İstanbul gezilerinden umutlu döndüklerini belirtti.

Hakkari İl Kültür Müdürlüğü sinema salonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Gençlik Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Naim Kazandıoğlu, yönetmen Abdullah Demiralp ile oyuncular Muzaffer Sayın ve Rauf Ertunç, Ankara ve İstanbul'daki gezi ve ziyaretleri ile ilgili bilgi verdi. Ankara'da Hakkarili milletvekilleri ile görüşmelerinden bir sonuç alamadıklarını ifade eden sanat yönetmeni Naim Kazandıoğlu, "Ankara'da Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer ile görüştük. Umut yolculuğumuzun

tüm masraflarını karşılayarak bize destek verdi. Devlet Tiyatrolar Genel Müdürü Mine Acar, bize 2 kamyon dolusu tiyatro malzemesi sözünü verdi. İstanbul'da Su TV canlı yayınına katılarak tiyatrodaki sorun ve sıkıntılarımızı dile getirdik. Canlı yayına katılan Hakkarili olan ve Kıbrıs'ta 7. Gündem Gazetesi Sahibi Nurettin Çaban, tiyatromuz için yardım kampanyası başlatacaklarını ve 1 Haziran 2007 tarihinde Hakkari'ye geleceklerini söyledi. İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile görüştük. Kültür

Merkezi açılması sözünü aldık. Umut yolculuğu adı altında gittiğimiz yolculuktan umutlu döndük. Hakkarili hemşerilerimiz Yılmaz Erdoğan ve Mustafa Erdoğan'dan herhangi bir destek alamadık" dedi.

Gençlik Sanat Tiyatrosu Yönetmeni Abdullah Demiralp ise, Gençlik Sanat Tiyatrosu'nun 12 yıldan beridir faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. En son sergiledikleri 'Yasaklı Sevda' adlı oyundan sonra Hakkari'de herhangi maddi bir destek bulamadıkları için Ankara ve İstanbul'a giderek büyük sanatçılara gitmeye karar verdiklerini ifade eden Demiralp, "Ancak Hakkari'de Umut Yolculuğu adı altında çıktığımız projede sanatçılarımızdan herhangi bir destek alamadık. Tiyatromuz ilde kültür ve sanat adına her şeyi

yapmaya hazırdır. Umut, sanat ve kültür için kendi gururumuzu ayaklar altına atıp dilenci muamelesi gördüğümüz yere tekrar umutlarla geri döndük. Türkiye'nin yüzde 90'nı işsizliğe sahip bir ilde kültür ve sanat adı altında bu gençliğe geri dönecektir. Bundan sonra Gençlik ve Sanat Tiyatrosu adı altında değil de bize destek veren bir işadamının ismi altında faaliyetlerimize yeniden başlayarak kültür ve sanatı yaşatacağız" şeklinde konuştu.

(FT-MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title