Haberler

Görme Engelli Atletin Başarısı

2013 IPC Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran görme engeli iki atletten biri olan atlet Kaçar, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını Gaziantep'te sürdürüyor Milli atlet Ka...

ÖMER FANSA - Fransa'nın Lyon kentinde düzenlenen 2013 IPC Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran görme engeli iki atletten biri olan atlet Hasan Hüseyin Kaçar, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını Gaziantep'te sürdürüyor.

Kilis'teki bir okulda memur olarak görev yapan Kaçar, gelecek yıl İngiltere'de düzenlenecek şampiyonaya Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) sentetik sahasında hazırlanıyor.

Haftanın 6 günü idman yapan Kaçar'a çalışmalarında Gaziantep Altınok Gençlerbirliği Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları da eşlik ediyor.

Kaçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaştan itibaren spora meraklı olduğunu, ortaokul ve lise yıllarında görme engelliler okulunda goalball takımına seçildiğini söyledi.

Daha sonra atletizme yöneldiğini anlatan Kaçar, şunları kaydetti:

"Şu anda İngiltere'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Antrenmanlarımız gayet iyi gidiyor. İnşallah bir sakatlık çıkmaz veya farklı bir şey olmazsa İngiltere'den madalya ile dönmek istiyorum. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum."

Kaçar, en büyük hedefinin ise Brezilya'da düzenlenecek olan Paralimpik Olimpiyatları olduğunu ve bütün planlarını buna göre yaptığını sözlerine ekledi.

Görme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Mesut Yıldız ise Kaçar'ın Semih Deniz ile Lyon'daki dünya şampiyonasında Türkiye'ye ilk kez madalya kazandırdığını anımsattı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Lyon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title