Haberler

Esder Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık Açıklaması

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık, "Yerel esnafımıza sahip çıkalım" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık, "Yerel esnafımıza sahip çıkalım" dedi.

Erçalık, "Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan esnaf ve sanatkarlar, devlete yük olmadan, kendi emeğini küçük sermayesi ile birleştirerek işini kurup ailesini geçindirmekte, yanında işçi çalıştırarak istihdam yaratmaktadır. Bir ülkede esnaf ve sanatkarın işi ne kadar iyi olursa, işsizlik sorununa, üretime, piyasaların işlenmesine, kısacası ülke ekonomisine katkısı o derece büyük olmaktadır." dedi.

Esnaf ve sanatkarların, ülke genelinde dev market zincirleri ve uluslar arası firmaların neredeyse her mahalleye girmesi nedeniyle iflas etme noktasına geldiğini söyleyen Erçalık, "Alışveriş kolaylıkları nedeniyle vatandaşlarımız genelde evlerinin ihtiyaçlarını bu zincir marketlerden yapmayı tercih ediyor. Ancak en zorda kaldığımız zamanlarda mahalle bakkalımızın veresiye defterine ihtiyaç duyabiliyoruz. Büyük marketler veresiye sistemi ile çalışmadığı için bu anlarımızda imdadımıza mahalle bakkalları ya da tanıdığımız esnaflar yetişiyor. Market alışverişlerinizde paranız eksik olsa elinizdekileri sizden geri alırlar. Aynı durum esnafa gittiğiniz zaman başınıza gelse duyacağınız söz 'Canın sağ olsun, olduğu zaman verirsin' olur. Üstelik alışveriş merkezlerinden yapılan alışverişlerin Kayseri ekonomisine de bir katkısı yok. Akşam olduğu zaman toplanan paralar online olarak merkezlere aktarılıyor ve anında Kayseri dışına çıkıyor. Yerli esnafın parası ise Kayseri'de kalır ve Kayseri ekonomisine katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

Başkan Erçalık ayrıca, "Bunlar yetmiyor, hastamız ya da cenazemiz olduğunda hastanelere yada kabristana ilk koşan yine bu esnaflarımız oluyor. Bu yüzden de yerel esnafımızın ayakta kalması lazım. Bunun içinde kara gün dostu olan esnaf ve sanatkarlarımıza vatandaşlarımızın sahip çıkması ve onların ayakta kalmasına katkı vermesi gerekiyor. Unutulmasın ki; ülkemizde esnaf ve sanatkar yok olursa, ülke ekonomimizin bel kemiği kırılmış olur." şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title