Haberler

Erzurum'da Dünya ve Çevre Günü Yürüyüşü Yapıldı

Güncelleme:

Erzurum'da 5 Haziran Dünya ve Çevre Günü münasebetiyle Havuzbaşından Yakutiye Kent Meydanına kadar yürüyüş yapıldı.

Erzurum'da 5 Haziran Dünya ve Çevre Günü münasebetiyle Havuzbaşından Yakutiye Kent Meydanına kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün organize ettiği yürüyüş yapıldı.

Havuzbaşında yürüyüş öncesinde Çevre ve Şehircilik Erzurum İl Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtı önüne çelenk konuldu. 5 Haziran Dünya ve Çevre Günü yürüyüşü için 9 okuldan yaklaşık 450 öğrenci toplandı.

Yürüyüşe katılanlar arasında Erzurum İl Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaş yer aldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç,, "Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında doğal çevrenin korunması amacıyla 5 haziran gününün Dünya Çevre Günü olması kararlaştırılmış ve bu tarihten itibaren ülkemizde dahil olmak üzere tüm dünyada 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır. Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak çevreyi, havası, suyu ve toprağı bir bütün olarak ele alarak, çalışmalarımızı bu bütünlük içerisinde yürütmekteyiz. Amacımız daha yeşil, daha güzel, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Türkiye hedefini gerçekleştirmektir. Son dönemlerde bu konularda ülkemizde meydana gelen sayesinde atık yönetiminin etkinleştirilmesinden, hava kalitesinin iyileştirilmesine, çevresel gürültü yönteminden, endüstriyel kirlilik ve risk yöntemine ve daha biyolojik çeşitliliğin korunmasına ilişkin önemli çalışmalar başlatılmış ve bu çalışmalar devam etmektedir. Çevre bize geçmiş kuşaklardan kalan bir miras değil gelecek kuşaklara bırakacağımız bir emanet olduğu gerçeğini anımsatarak, gelecek kuşaklara daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünya bırakacağımız inancıyla hepimizin Dünya Çevre Günü kutlu olsun." şeklinde konuştu.

Yürüyüşün ardından Yakutiye Kent Meydanında 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açılan stantlarda yürüyüşe katılan çocuklara meyve suyu, balon ve çam fidanları dağıtıldı. Diğer stantlarda ise organik ürünlerden elde edilen yağlar ve çevreyi temiz tutma konusunda bilgiler verildi.

Erzurum İl Vali Yardımcısı Mehmet Gök çam fidanı dağıtımında, "Buradaki yürüyüşte amacımız halkımızı daha temiz daha güzel bir çevreye davet etmekti. Çocuklarımıza burada dağıttığımız fidanlarla onları da şimdiden daha yeşil bir dünya için bir fidan dikmeye yönlendirmeye çalışıyoruz. Her çocuğumuzun bir ağacı olmalı." diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çevre Günü Yakutiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title