Haberler

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen Açıklaması

"Yapacağımız çalışmalarla 2015 yılı, Erzurum'un değişimine tanık olacak"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yapacakları çalışmalarla, 2015 yılında Erzurum'un değişimine tanık olunacağını söyledi.

Sekmen, yaptığı açıklamada, seçildiği günden bu yana şehre her alanda hareketlilik getirdiklerini belirterek, kentin iktisadi ve ticari hayatı, ekonomik ve sosyal hinterlandıyla geniş yatırım olanağına sahip olduğunu bildirdi.

Erzurum'un, doğunun lokomotif gücu konumunda olduğunu ifade eden Sekmen, şöyle konuştu:

"Erzurum'da iktisadi, kentsel, kültürel ve sosyal değişim gerekiyor. Bu değişimin tarım, hayvancılık, iş hayatı ile bütün alanlarda gerçekleşmeli. Erzurum, 1950'li yıllarda kişi başına düşen milli gelir bakımından kalkınmada öncelikli iller arasında yer alıyordu. Şu an bacasız sanayi olarak adlandırılan üniversitelerimiz, Aşkale çimento, küçük ve orta ölçekli şirketler ile üretim tesislerine sahip şehrimizde, üretim, istihdam ve ihracat istenilen seviyede değil. Demografik, ekonomik ve sosyal verileri baz aldığımızda, Erzurum'un kurtuluş reçetesinin, tarım ve hayvancılık ağırlıklı yatırımlar ile imalata yönelik üretim tesisleriyle mümkün olacağına inanıyorum."

Kurum olarak, kentte ekonomik hayata katkıda bulunmak ve sektörlere ara eleman yetiştirmek için, tekstil ve ayakkabı üretim kursları açtıklarını bildiren Sekmen, ESMEK bünyesinde meslek içi eğitim seminerleri düzenlediklerini ve gençlere yeni iş fırsatları oluşturduklarını ifade etti.

Ülkede büyük sermaye sahipleri ve farklı holdinglerin CEO'larıyla bir araya gelerek, bazı ülkelerin ekonomi modellerini araştırdıklarını vurgulayan Sekmen, şöyle devam etti:

"Belediye olarak, yatırımcılara birçok kolaylık sağlıyoruz. Sürekli müteşebbis ve iş adamlarına çağrıda bulunuyoruz. Gelin bir işsize umut ışığı da siz olun diyoruz. 2015 yılı Erzurum'un değişimine tanık olacak. Türk belediyecilik tarihine damgasını vurmuş Reis-i Cumhurumuzun uyguladığı belediye yönetimi, yatırım ve stratejik plan uygulaması bana her daim örnek olmuştur. Bu modeli Kartal ve Samandıra'da hayata geçirerek başarıya ulaştım. Şimdi sıra Erzurum'da. 2015'te topyekün bir kalkınma gerçekleştireceğim. 2014'teki 9 aylık süreçte olan güzelliklerin en az beş katı bir değişim 2015'te yaşanacak."

Sekmen, Mekke'nin fethinin yıl dönümünün de hayırlara vesile olmasını dileyerek, 2015'in İslam dünyasının umudu olan büyük Türkiye'nin çağ atladığı bir dönem olacağını sözlerine ekledi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

Bakmadan Geçme

Yetenekli Bay Cage filmi oyuncuları kim, konusu ne? Yetenekli Bay Cage filmi ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi? Hatayspor'a Davide Ancelotti mi geliyor? Volkan Demirel sonrası Hatayspor'da Ancelotti esintisi! Kadınlara regl izni mi geldi? Hangi belediye, regl izni getirdi, olay ne? Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? 5 Haziran Çarşamba Instagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? ASFALT MI ERİDİ? Hangi ilde sıcaklık nedeniyle asfalt eridi, kaç derece? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! ZAHİDE YETİŞ programında ne oldu? CANLI YAYINDA baba kızını mı dövdü, olay ne? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Yeşil Yol filmi konusu ne, oyuncuları kim? Yeşil Yol ne zaman, nerede çekildi? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı kim oldu? TBB Başkanı kim seçildi? 6 Haziran Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Haziran burç yorumları nedir?
Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title