Haberler

DİSKİ Olağan Genel Kurulu Başladı

Güncelleme:

DİSKİ Genel Müdürlüğü 2014 Yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul'unu gerçekleştiriyor.

Hem yerel seçimler sonrasında yapılması hem de Büyükşehirler Yasası'nın hayata geçmesi nedeniyle büyük önem taşıyan DİSKİ Genel Müdürlüğü 2014 Yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurulu görüşmelerine başlandı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü 2014 Yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul'unu gerçekleştiriyor. Yerel seçimler ve Büyükşehirler Yasası'nın ardından yapılması sebebiyle büyük önem taşıyan Olağan Genel Kurul'a, Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, ilçe belediye başkanları, DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı ve Genel Müdür Yardımcıları katıldı. Olağan Genel Kurul'a katılım tam oldu.

Olağan Genel Kurul, Açılış konuşması ve yoklama, DİSKİ Genel Kurul İhtisas Komisyonlarının Oluşturulması, Memur-İşçi-Kadro İptal İhdasının görüşülmesi, Teşkilat Şemasında Yapılan Değişiklikler ve Bütçe Ödeneklerinin görüşülmesi, DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün 2013 Yılı Faaliyetleri, Bilançosu, Gelir-Gider Kesin Hesabı, Denetçi Raporu ile Taşınır Kesin Hesabı İcmalleri Cetvelleri görüşülmesi, Ek Bütçenin görüşülmesi, Yurt içi ve Yurt dışı borçlanması için Yönetim Kurulu'na Yetki Verilmesi Hususunun görüşülmesi maddelerinden oluştu.

DİSKİ ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZDÜ

0lağan Genel Kurul'un başkanlığını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı yaptığı açılış konuşmasında, yerel seçimler sonrasında yapılan Olağan Genel Kurul'un "hayırlı uğurlu olmasını" diledi. Anlı, sadece kent merkezindeki 4 ilçede değil yasa ile birlikte yeni hizmet sınırları içerisinde yer alan 17 ilçe ve 2 bin beldeye en iyi ve kaliteli hizmeti sunmanın arayışı içinde olacaklarını söyledi. DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün kentin tamamının altyapı sorununu çözen önemli bir kurum olduğunu belirten Anlı, "IPA Projeleri kapsamında yapılan yağmur suyu şebekelerimizin tamamlanması ile birlikte kentte altyapı sorunu kalmayacaktır" dedi. Anlı, "Önümüzdeki 5 yıl boyunca halkımızın layık olduğu hizmeti sunacağız" dedi.

MERKEZDE ÜRETİLEN HİZMET, İLÇELERE DE GİDECEK

Olağan Genel Kurul'un en önemli gündem maddesini 6360 Sayılı Büyükşehirler Yasası oluşturdu. DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, yasa ile birlikte Diyarbakır'a bağlanan 17 ilçe, yaklaşık 2 bin köy ve mezranın içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin bundan sonra ne şekilde yürütüleceği, ilçe, belde ve mezralarda problemlerin yerinde çözümü, kentte üretilen kaliteli hizmetin ilçe, belde ve mezralara da götürülmesi için gerek bütçenin gerekse organizasyon şemasının hazırlanması ile ilgili çalışmalar yapıldığını belirterek, konu ile ilgili ön çalışmayı Genel Kurul'a sundu.

Gündem maddelerinin görüşülmesine cuma günü devam edilecek.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yaşar Sarı Diyarbakır Fırat Anlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title