Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, Muğla'da Açıklaması

"Bu ülkenin bütün yurtseverlerine düşen görev yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini birlikte planlamaktır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Bu ülkenin bütün yurtseverlerine düşen görev yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini birlikte planlamaktır" dedi.

Günaydın, partisinin Milas Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat'ın seçim bürosunu ziyaret etti. Burada kendisini bekleyen partililere seslenen Günaydın, Türkiye'nin git gide daha özgür ve kardeşçe yaşanılan bir ülke haline geldiğini, bunu Gezi Parkı odaklı eylemlere katılanların sağladığını söyledi.

Genel seçimlerin 2014'te yapılacağını iddia eden Günaydın,  "Artık meşrutiyetini yitirmiş, ülkeyi yönetme gücü ve kapasitesi kalmamış bir iktidarla karşı karşıyayız. Normal zamanı 2015'te olacak olan genel seçimler mutlaka 2014 yılında ve çok fazla zamana ihtiyaç kalmadan yapılacak" diye konuştu.

CHP'nin seçimlerde büyük bir başarı grafiği yakalayacağını ileri süren Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstedikleri kadar medyaya baskı kursunlar, hakimlerin, savcıların üzerinde yaptırım uygulamaya kalksınlar. Gerçek sonucu halk belirleyecek. Bu ülkenin bütün yurtseverlerine düşen görev, yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini birlikte planlamaktır."

Yatağan ilçesinde de partisinin seçim bürosuna ziyarette bulunan Günaydın, CHP kadroları olarak ülkenin bütün yiğit evlatlarını yanlarına alarak, bir yerel ve genel iktidar mücadelesini yürüttüklerini kaydetti. Günaydın, "Kamplara bölünen Türkiye'deki iç barış ortamı yok edildi. Ama şunu bilmeliyiz ki bütün bu sömürü düzeni giderek vahşileşen şiddet ve zulüm ile sürdürülebildi. Şimdi bizim görevimiz, 30 Mart günü önce bunları sandığa gömmek, arkasında da AKP iktidarını tarihin karanlığına süpürmek" ifadesini kullandı.

Günaydın, daha sonra beraberindeki CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Muğla Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün ile Yatağan Termik Santrali önünde çadır kurarak eylemlerini sürdüren maden işçilerini ziyaret etti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Muhammet Tokat Türkiye Milas Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title