Haberler

Cem Vakfı'ndan Hz. Ali'yi Anma Programı

Cem Vakfı Sivas Şubesi Tarafından Hz. Ali'yi Anma Programları Kapsamında Düzenlenen "Ali'yi Anlamak" Konulu Seminerde Konuşan Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Doç. Dr. Osman Eğri, "Hz. Ali'yi Sevmek Demek, Allah'ı Sevmek Demektir" Dedi.

CEM Vakfı Sivas Şubesi tarafından Hz. Ali'yi anma programları kapsamında düzenlenen "Ali'yi Anlamak" konulu seminerde konuşan Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma görevlisi Doç. Dr. Osman Eğri, "Hz. Ali'yi sevmek demek, Allah'ı sevmek demektir" dedi.

Cem Vakfı Sivas Şubesi çok amaçlı salonda yapılan seminere İl Kültür Müdür Kadir Pürlü, Sivil Savunma İl Müdürü Peksever Müderrisoğlu, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı Mustafa Hızal ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Rıza Kaçan, programın birlik, beraberlik duyguları ve hoşgörü duygularının pekişmesine vesile olması temennisinde bulundu. Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma görevlisi Eğri ise, Hz. Ali'nin örnek hayatına dair bilgiler verdi. İslam inancı ve Alevi inancında Hazreti Ali'nin çok önemli bir yeri olduğunu belirten Eğri, "Hazreti Ali'ye dost olan Allah'a da dost olur. Ali'nin inancını anlamayan Ali'yi de anlamaz" dedi.

Osman Eğri, konuşmasında sık sık hadislere dayalı menkıbelere de yer verdi.

(İG-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title