Haberler

Bursa, Sporda "Marka Kent" Olma Yolunda

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin: "Spor salonu olmayan ilçemiz kalmadı"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, 2014 yılında tamamladıkları projelerle Bursa'nın sporda "marka kent" olma yolunda önemli mesafe aldığını söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 80 yılda yapılamayan çalışmaları son 3 senede hayata geçirdiklerini, 18 yıldır tamamlanamayan Nilüfer Spor Salonu'nun açılışını 2014'te gerçekleştirdiklerini anlattı.

Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nun da açılışını geçen yıl yaptıklarını, ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi ile 200 yataklı gençlik merkezi yapımı için ortaklaşa çalışma başlattıklarını aktaran Şahin, "Osmangazi Belediyesiyle de Türkiye'nin ikinci, Bursa'nın en büyük kapalı atletizm salonunu yapıyoruz. Spor salonu olmayan ilçemiz kalmadı" dedi.

Şahin, gençlik merkezlerini tüm ilçelerde yaygınlaştıracaklarını, futbol ve spor salonları dışında diğer branşlar için de tesisleri bir bir hayata geçirdiklerini dile getirerek, "Olimpik kış sporları için de tesisler planlıyoruz. Kestel'e buz pateni ve hokeyi için salon yapıyoruz. Gürsu'ya tam donanımlı bir anlamda sporcu fabrikası diyeceğimiz bir tesis yaptık" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin olimpiyat oyunları için ısrarcı olduğunu anımsatan Şahin, "İstanbul'a yakın bir kent olarak olimpiyatlardan birkaç branşı Bursa'ya alabilmek için tesisleşme anlamında hazır olmamız gerekiyor. Futbol ve yüzme dışındaki branşlar için tesisleri çok önemsiyoruz. Kentin her köşesinde tesisler yapıyoruz ki gençlerimiz faydalansın" diye konuştu.

Şahin, 2015 yılı için de çok önemli projelerinin bulunduğunu sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Şahin Osmangazi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title