Haberler

Bodrum'da Mantar Zehirlenmesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde doğadan toplanan mantarlardan yiyen 3 kişi zehirlendi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde doğadan toplanan mantarlardan yiyen 3 kişi zehirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Turgutreis beldesinde doğadan toplanan mantarlardan yiyen Can Sarıkaya, Erol Aksu ve Çiğdem Heper fenalaştı. Ambulansla Bodrum Devlet Hastanesine kaldırılan 3 kişinin yedikleri mantardan zehirlendikleri belirlendi. Acil serviste ilk müdahaleleri yapılan 3 kişi, tedavi altına alındı.

Hastanenin acil servis doktorlarından İbrahim Onurlu, hastaların yapılan müdahalenin ardından durumlarının iyiye gittiğini söyledi. Mantar zehirlenmelerinin hayati risk oluşturan ciddi zehirlenmeler olduğunu anlatan Dr. Onurlu, şöyle konuştu:

"Takip amaçlı üç hastayı da yatırdık. Bu tür zehirlenmelerde hayati tehlike olabiliyor. Özellikle karaciğer yetmezliğine bağlı, kontrol altına alınamayan kanamalardan ötürü hastanın kaybedildiği de oluyor. O yüzden mutlaka takip altında kalmaları lazım. Bu hastalarımız en az üç gün hastanemizde kalacak, sıvı tedavileri uygulanacak. Yenilen mantarların türünü bilmiyoruz ama zehirli mantar bunlar. Halkımızın yediği mantara benzemiyor."

Hastanede tedavi süren Çiğdem Heper ise mantarı yedikten sonra kustuğunu, bunun üzerine hastaneye başvurduğunu kaydetti.

Can Sarıkaya da arkadaşlarının doğadan topladığı mantarlardan yediğini ifade ederek, "Hatta ben yarım mantar yedim. Zehirlendiğimi kusmaya başlayınca anladım. İki saat sonra kusmaya başladım. Mantarı pişmiş olarak yemiştik" dedi.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title